• DOLAR 32.345
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2240.755
  • ...
Filistin’de corona virüs alarmı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlık konuyla ilgili yayınladığı basın açıklamasında şunları ifade etti:

“Güney Koreli bir turist heyeti 8-15 Şubat tarihleri arasında Filistin’i (Kudüs, Nablus, Eriha, Beytlahim, el-Halil) ziyaret etti. Ülkelerine döndükten sonra heyetin bazı üyelerinde corona virüsü tespit edildi. Başka kimseye bulaşmaması için bu heyetle temasa geçen veya en az 15 dakika süreliğine iki metre yakınında bulunanların, 14 gün boyunca evlerinde karantinaya alınması gerekmektedir."

Bakanlık ayrıca, Koreli turistlerle teması olanların en yakın sağlık merkezine giderek Koruyucu Tıp bölümüne bilgi vermelerini ve oturdukları semte en yakın sağlık ocağında corona virüsü testi yaptırmalarını da istedi. Hastalığı önlemek için sağlık talimatlarına ve sağlık merkezlerindeki koruyucu tıp görevlileri tarafından verilen talimatlara uyulması gerektiği de önemle vurgulandı.

Bakanlık, vatandaşları endişeye kapılmamaya çağırdı ve konuyu Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile ve ilgili tüm yetkilerle iş birliği içinde takipte olduklarını vurgulayarak, şimdiye kadar Filistin’de bu hastalığın hiçbir vakasına rastlamadıklarını da ekledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir