• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Karayolları, Halkı Karşı Karşıya Getirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Orköy Kavşağı Peyas Mahallesi 466 ve 467. Sokak sakinleri, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü`nün yapmayı planlayıp daha sonra planlanan yerden kaldırıp kimsenin pek kullanmadığı yere yapmayı düşünmesine tepki gösterip, üst geçidin tekrar eski yerine yapılması için yetkililere çağrıda bulunarak yapılan yanlışın derhal düzeltilmesini istediklerini belirttiler.

 

Kimsenin Kullanmadığı Yerde Üst Geçidin İşi Ne?

Üst geçidi pek kimsenin kullanamayacağı yere yapılmasının anlamsız olduğunu belirten Musa Deniz,\" Semtin sakinlerinden biri olarak, Karayolları üstgeçidi, bazı işyerlerinin önünde kurmak istedi. Fakat bayi yetkilileri bunu engelledi. Karayolları üst geçidi oradan kaldırıp daha aşağıya götürmek istediler. Bu defa da orada bulunan arsa sahibi kurulmasını istemedi. Karayolları sonra TEDAŞ`ın önüne kurunca bu köprü ihtiyacı gereksizleşti. Çünkü orada vatandaşlar geçiş yapmıyor, gelip bulunduğumuz mevkide geçiş yapıyorlar. Karayollarına defalarca dilekçe yazmamıza rağmen bizi görmezden gelip sorunlarımız karşısında sessiz kalıyorlar. Benim evim ve iş yerim karşı karşıya olduğundan dolayı ben olası acil bir durumda karşıya geçmek istersem en az yarım saat yol yürümem gerekecektir. Benim talebim üst geçidin faydalanabileceğimiz bir yere kurulmasıdır. Üst geçidin kavşak noktasında yapılmasını istiyoruz. Biz arkalarında birileri olan iş yeri sahiplerinin değil de halkın sesine kulak verilmesini istiyoruz. Biz burada mağduruz bizim sesimize kulak verilmesini ve ihtiyaçlarımızın bir an evvel doğru bir şekilde gerçekleştirilmesini istiyoruz\" dedi.

 

Üst Geçit Görüntüyü Bozuyor

Mehmet Yıldız ve Ümit İşlek ise, \" Bu üst geçidin bize yakın yerlerde kurulup, bizim ve evlatlarımızın kullanımına sunulması gerekiyorken etkili iş yeri sahiplerinin `Görüntüsü bozuluyor` diye istemediği ve Karayollarının da bunların isteklerini yerine getirip uzak yerlere yapmaları biz halkı hiçe sayma anlamındadır. Yetkililere seslenip, verdiğimiz dilekçelere yetkililerin sessiz kalması burada özel muamele olduğunu gösteriyor. Evlatlarımız, üst geçidin uzak yere yapılmasından dolayı üst geçidi kullanamayacak ve mecburi olarak caddelerden geçmek isteyecekler bu durumda trafik kazalarına davetiye çıkaracaktır. Halk olarak isteğimiz, bir kaza yaşanmadan ve daha kimseye bir zarar gelmemişken yetkililerin bu sorunu çok acil bir şekilde ve halkın istekleri doğrultusunda çözüme kavuşturmalarıdır\" ifadelerine yer verdiler.

 

Belediye ve Karayolları Nerde?

Orköy kavşağına yapılması planlanan üst geçidin yayasız alana yapılmasına ilişkin bini aşkın yapılan dilekçeli itirazlarının dikkatte alınmadığını belirten Cebrail Çelebi ise, \"Üst geçidin TEDAŞ önüne yapılması hem öğrencilerimizi hem iş yeri sahiplerini hem de çevre sakinlerini mağdur edecektir. Biz halk olarak yapılan bu yanlışın giderilmesi için bir an evvel Belediye ve Karayolları Müdürlüğünü işbaşına çağırıyoruz\" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Gerekirse Yol Kapatırız

Bir çözüm bulunması halinde yol kapatma eylemi yapacaklarını belirten Celal Barsak, \" Belediye ve Karayolları bir an evvel bu ihtiyacı gidersin ve sorunumuzu çözsün yoksa biz burada açılacak yolları işgal edeceğimizi ve gerekirse yolları da kapatacağımızı belirtmek istiyoruz\" şeklinde tepkisini dile getirdi.

 

Halkın üst geçidin yapımını engellediğini ileri sürdüğü Yataş Firması yöneticilerinden Serkan Buğdaycı ise iddiaların doğru olmadığını söyledi.

 

Bizi Haksız Yere Suçluyorlar

Olayla ilgili İlke Haber Ajansına konuşan Serkan Buğdaycı, halkın kendilerini haksız yere suçladıklarını belirterek, \" Biz halktan daha çok isteriz burada bir üst geçit yapılsın çünkü bizde esnafız halk üst geçidi kullandığı zaman bizim iş yerimizin önünden geçecek ve bunda da bizim reklamımız olacak. Bizi suçlayan vatandaşlardan ricamız, gidip hem belediyeye hem de karayollarına konu ile ilgili ciddi bir araştırma yapsınlar, sonra gelip bizi suçlasınlar\" dedi.

 

Kara Yolları: Proje Yanlış Yapılmış

Olayın aslında ortada olduğunu iddia eden Buğdaycı, \"Ortada biraz araştırma yapılırsa kimin üst geçit yapımına izin vermediği anlaşılır. Asıl mesele ise şöyle; üst geçidin ayağının yapılacağı yer bizim tapulu arsanın üzerinden geçmektedir. Biz bu durumu karayollarına bildirdik çünkü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden aldığımız imar izni var ve biz bu arsa üzerine site yapacağız. Karayolları yetkililerine eğer üst geçit yapılırsa biz site yapacağımız zaman üst geçidin yıkılması gerekeceğini belirttik ve yapılan bu kadar masrafın boşuna gideceğini söyledik. Onun için üst geçidi biraz daha geriye yapmalarını istedik. Karayolları gerekli incelemeleri yaptıktan sonra, `Zaten proje yanlış yapılmış` biz üst geçidi daha ileriye yapacağız dedi. Sorunun bizden kaynaklandığını iddia edenler hem karayolları hem de belediyeye gidip gerekli bilgileri alabilirler, bizi suçlayanlarda daha fazla isteriz üst geçitin bizim yakınımıza kurulmasına\" ifadelerini kullandı.

 

Semt sakinleri, yetkililerden bir an önce yapılan yanlışlığın giderilmesini ve halkın esnaf ile karşı karşıya bırakılmamasını istedi. (M.Sait Adiyaman, Fesih Duymuş- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir