• DOLAR 32.304
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2446.047
  • ...
IRKÇI ŞİDDET!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER -

Geçtiğimiz günlerde Almanya’da faşistler göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı yerlere saldırmış 4’ü Türkiye vatandaşı 9 kişiyi öldürmüştü. Türkiye’de ise Suriyelilere yönelik birçok provo
kasyon denenmiş bazı yerlerde ise ölümle sonuçlanan olaylar yaşanmıştı.  Önceki gün sosyal medyada dolaşıma sokulan bir videoda ırkçı bir kişi Afganistan bayrağı taşıyan bir gence tokat atarak hakaret ettiği ortaya çıktı. Artan mülteci karşıtlığına önlem alınması bekleniyor.
FAŞİST KAFA ALMANYA’DA 9 CAN ALDI

Almanya’nın Hanau kentinde iki kafeye düzenlenen silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti. Saldırılar, Hessen eyaletine bağlı Hanau kentindeki iki ayrı nargile kafede düzenlenmişti. Saldırılarda 9 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralanmıştı. Saldırıda ölenlerin 4’nün Türkiyeli olduğu açıklanmıştı. Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren ırkçı terörist 43 yaşındaki Tobias R. ve 72 yaşındaki annesi evinde ölü bulunmuştu.

ÖNCE EMANİ SONRA MANAR IRKÇILARIN HEDEFİ OLDU

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde, 6 Temmuz 2017 tarihinde 9 aylık hamile olan Emani el Rahmun tecavüz edilip 10 aylık bebeği Halaf el Rahmun ile birlikte öldürülmüştü. Olayın ardından öldürülen Suriyeli kadının eşi Halid el Rahmun’un komşusu ve fabrikadan mesai arkadaşı olan Birol Karacal ile Cemal Bay tutuklanmıştı. Yakın bir tarihte ise İzmir’in Menemen İlçesinde Suriyeli Manar Al Ahmed ve oğlu Muhammed komşuları tarafından vahşice öldürülmüştü. Olayla ilgili üç kişi tutuklanmıştı.

BİRÇOK PROVOKASYON DENENDİ

Türkiye’de yaklaşık 5 milyon mülteci bulunuyor. Bu mültecilerin  büyük çoğunluğu ise ülkelerindeki katliamlardan kaçan Suriyeliler oluşturuyor. Siyasi hesaplar içerisine giren bir kesim yalan haberlerle Türkiye’de muhacir olanlara yönelik nefret söylemi pompalıyor. Özellikle küçük yaştakilere yönelik taciz iddialarını sürekli mültecilere mal eden provokatörler her davasında mültecilere yönelik linç girişiminde bulunuyor. Adana ve İstanbul’da yaşanan geniş çaplı olaylarda Suriyelilerin evleri taşlanmış dükkanları yağmalanmıştı.

AFGAN GENCE IRKÇI TOKAT

İstanbul’da çekildiği söylenen bir video önceki gün dolaşıma sokuldu. Videoda bir ırkçı Afganistan bayrağını boynuna dolayan bir genci durduruyor ve bayrağı çıkarmasını söylüyor. Bayrağı çıkaran gence tokat atan ırkçı Afganistanlı gence küfür ve hakaretler savuruyor. Bu videonun övünülecek bir şeymiş gibi paylaşılması ise büyük tepki çekti. Birçok sosyal medya kullanıcısı yapılanın yanlış olduğunu ve ırkçı şiddeti onaylamadıklarını ifade ettiler

Bu haberler de ilginizi çekebilir