Dünyada İlk Kez İTÜ`de Üretildi
İTÜ`de omegaca zenginleştirilmiş fonksiyonel özellikte yeni bir yağ üretildi.
İTÜ Kimya - Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü doktora öğrencisi Sena Bilgiç, Yrd. Doç. Dr. Neşe Şahin Yeşilçubuk yönetiminde yürüttüğü yüksek lisans tez çalışmasında, engerek otu tohum yağı ve zeytinyağı kullanarak ``dünyada ilk kez`` omega-3 ve omega-6 yağ asitlerince zenginleştirilmiş fonksiyonel özellikte yeni bir yapılandırılmış yağ üretti.
İki akademisyenin konuyla ilgili makalesi, Journal of the American Oil Chemists` Society dergisinde yayımlandı.
Yeni ürün genetiği değiştirilmiş bir ürün değil, ``enzimatik interestertifikasyon`` denilen doğal bir süreç sonucu elde edildi.
Elde edilen yapılandırılmış yağın içerisinde yüzde 25 oranında omega-3 yağ asidi bulunuyor. Bu yağdan günde 2 gram tüketildiğinde günlük tavsiye edilen omega-3 miktarı (500 mg) karşılanabilecek.