• DOLAR 34.944
  • EURO 36.745
  • ALTIN 2979.98
  • ...

Tekstil Mühendisliği algısının yükseltilmesi ve alanlarında uzman mühendislerin yetiştirilerek tekstil sektörüne kazandırılması amacıyla Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, üniversiteler ile yürüttüğü ortak çalışmaların kapsamını genişletmeye başladı.

Bu kapsamda Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından Gaziantep Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi dekanları ve Tekstil Mühendisliği bölüm başkanlarıyla bir toplantı düzenlendi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin hizmet binasında düzenlenen toplantıda, tekstil alanında akademi ve sektörün iş birliği içerisinde olması için yürütülebilecek çalışmalar ele alındı.

Toplantıda, başarılı öğrencilere burs verilmesi, öğrencilerin alan tecrübesinin artırılması ve tekstil mühendisliği bölümünde eğitim gören üniversite öğrencilerinin işletmelerde eğitim alarak mesleki bilgilerini pekiştirmelerini amaçlayan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.

 “Tekstil sektörü ülkemiz için büyük önem taşıyor”

Toplantıda açıklamalarda bulunan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, “Tekstil sektörü ülkemiz için büyük önem taşıyan ve ihracatımızın da ciddi bir bölümünü oluşturan sektörlerimizden birisidir. Bu sektörde görev alacak beyaz yakalıların nitelikli eğitim alması, güncel müfredatla yarınlara hazırlanması veya tekstil mühendisliği algısının yükseltilerek alanda daha yetenekli gençlerin görev alabilmesi için bizler de üzerimize düşen çalışmaları sürdürüyoruz.” dedi.

“Öğrencilere asgari ücret tutarında burs verilecek”

Kileci, “2019 yılında Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği olarak dahil olduğumuz Tekstil, Konfeksiyon ve Deri İhracatçı Birlikleri tarafından başarılı öğrencilerin tekstil sektörüne kazandırılması amacıyla üniversite sınavında tekstil ve deri mühendisliği bölümünü seçen öğrencilere asgari ücret tutarında burs verilmesi kapsamında projenin finansmanında tüm birlikler içerisinde ikinci sıradaydık. Proje halen birliklerimizin desteği kapsamındadır.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl da YÖK ve TİM iş birliğiyle Gaziantep Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Adıyaman Üniversitesi’nin Mühendislik Fakülteleri ile koordineli olarak çalışacaklarını belirten Kileci, tekstil mühendisliği bölümlerinde eğitim görecek olan öğrencilere burs desteği verilmesi, müfredatın güncellenmesi ve mühendis adaylarının sektörle iç içe uygulamalı eğitim alabilmeleri yönündeki çalışmaları başlatacaklarını da sözlerine ekledi. (İLKHA)