• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mehmet Göktaş Hamburg`ta Okurlarıyla Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Vahdet Camisinin davetlisi olarak Almanya`nın Hamburg şehrine gelen Doğruhaber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca, "Kardeşlik ve Dayanışma" programında sohbet etti.
 
Kur`an`ı Kerim`im okunmasıyla başlayan programın başında, Göktaş Hoca`ya davete icabet etmesinden ötürü teşekkür eden cami imamı Molla Emin Hakseven, Peygamberlerin varisi olan İslam alimlerinin Avrupa da dahil dünyanın her köşesine giderek İslam`ı tebliğ ettiklerini belirterek, bu kapsamda kendilerini ziyaret eden Göktaş`a cami cemaati adına `Hoşgeldiniz` demek isteğini ifade etti.
 
Hamburg`ta Allah`ı (cc) Gazaba Getiren Ne Oluyorsa İstanbul`da Oluyor
Uzun yıllar sonra tekrar cami kürsüsüne çıkan Göktaş hoca, yılbaşı olması dolayısıyla Hamburg`ta Allah`ı (cc) gazaba getiren ne oluyorsa İstanbul`da İzmir`de, Ankara`da ve birçok İslam ülkelesinde de olduğuna dikkat çekti. Allah`ı gazaba getiren bir sahneyle karşı karşıya olunduğunu ifade eden Göktaş, aslında bunun Hıristiyanlıktan kaynaklanmadığını, kutlama adı altında yapılanların Hıristiyanlığın kökeninde olmadığını söyledi. Bunu yapanların öldüğünde Hz. Meryem ve Hz. İsa`ya (a.s) hesap veremeyecekleri hatırlatan Göktaş, "Bu gece tepinenler, zırvalayanlar, Allah`ı gazaba getirenler, içkinin, fuhşun, kumarın zirve yaptığı bir gecede Allah`a (cc) hesap vermek bir tarafa, acaba Hz. Meryem`in ve Hz. İsa`nın yüzüne nasıl bakacaklar. Müslüman`ım diyenler de, Hıristiyan`ım diyenler de, ikisi de Peygamberlerin yüzüne nasıl bakacaklar bunu merak ediyoruz." diye sordu.
 
İslam Yeryüzüne Gece Medeniyeti Getirmiştir
İslam`ın hakkı getirmesine karşı batının toplumları ifsattan başka bir şey getirmediğini aktaran Göktaş, "Batı denilince akla gece hayatı gelir. İslam denilince de akla gece hayatı gelir. Bir kıyaslayın; birisi sabahlara kadar tepinip bir köşeye sızan bir medeniyet, ama öteki gece geç saatlere kadar Allah (cc) ile irtibatta olan bir gece. İkisi de gece medeniyetidir. İslam yeryüzüne gece medeniyeti getirmiştir. Kur`an`ı Kerim ayetlerinde, Efendimiz (a.s) ise hadisi şeriflerinde hep bu noktaya işaret etmiştir: `Benim ümmetimin şereflileri gececilerdir` diye buyuruyor." şeklinde konuştu.
 
Hz. Peygamber Ümmeti Yarışa Sokmuştur
Herkesin gece anlayışının ayrı olduğunu Kur`an-ı Kerim`den ayetler okuyarak anlatan Göktaş hoca, "Birinin gecesinde, `Gece sabaha kadar melekler iner de iner.` Mümin`in gecesinde sabahlara kadar melekler iner. Ama Noel medeniyetinde gece sabaha kadar şeytanlar vardır. `Gel yolda kaldım sarhoşum diyen` Sarhoşları taşıyan medeniyetler vardır. Bir de Allah`ın (cc) gececileri vardır. Biz böyle bir kıyaslamaya fırsat vermeliyiz. İnsanlar şahid olsun diye inanan insanın gecesi nasıl olmalıdır bunu dünyaya göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.
 
Örtünmek İslam`ın Sütunudur
Sohbetin sonunda bayanlara hitap etmek istediğini söyleyen Göktaş, örtünmenin farzın da ötesinde İslam`ın sütunlarından biri olduğunu anımsatarak, örtülü birini görenin Allah`ı hatırladığını bu yüzden bayanların çok güzel bir şekilde örtünmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.
 
Tevhid Tiyatro Grubu Hem Güldürdü, Hem de Düşündürdü
Programın sonunda iki kişilik faklı bir oyun sergileyen Tevhid Tiyatro Grubu, Göktaş Hoca da dahil herkesin takdirini toplamayı başardı. Hayatın tümünü dünya meşguliyetiyle geçirmenin kişiye pek de bir şey kazandırmayacağını konu alan oyunun bitmesinin ardından, misafirlere yapılan yemek ve tatlı ikramıyla program son buldu.
(Muhammed Aydın, Basri Özmen - İLKHA)
 
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir