• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Malatya'da kardan kapanan 450 mahalle yolu ulaşıma açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kent merkezinde, yaya ve araç trafiğinin daha düzenli ilerleyebilmesi için karla mücadele ekipleri, caddeleri trafiğe kapatarak kar küreme ve temizleme çalışmaları yapıyor.

Gece birçok yolda da buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapan ekipler, ana arterlerde kaldırım, üstgeçit ve yol temizliği ile solüsyon çalışmaları da yaptı.

"Yüksek kesimlerde açılan yolları zorunlu olmadıkça kullanmayın"

Kar yağışı nedeniyle Malatya-Kayseri yolu, Adıyaman Sincik ve Çelikhan yolu trafiğe kapatılırken, kent genelinde kapanan 506 mahalle yolunun 450'sini ulaşıma açan ekipler, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Merkezde kar kalınlığı yarım metre, yüksek kesimlerde 2-3 metreyi bulurken,  tipi ve fırtınanın yaşandığı bölgelerde ise çığ tehlikesine karşı ekipler önlemleri artırarak güvenli olmayan bölgelerde yolları ulaşıma kapatıyor. Ekipler, zorunlu olmadıkça yüksek kesimlerdeki yolların kullanılmaması uyarılarında bulundu.

Darende'nin Yeşiltaş Mahallesinde yaşayan Ayşe Kartal (52), Arapgir'in Kayakesen Mahallesinde yaşayan kalp hastası Zahide Gürbüz (51) ve Hekimhan'ın Molla İbrahim Mahallesinde yaşayan ve yüksek ateşi olan Mehmet Göçer (45) karla mücadele ekiplerinin kapanan yolları açmasının ardından, sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir