• DOLAR 32.559
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2436.341
  • ...
ABD’li Yahudi heyetinden S. Arabistan’a sürpriz ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad'dan yapılan açıklamalarda, “ işgal devleti İsrail ve Yahudilerle bir görüşmemiz yok” denilse de, Suudi Arabistan ile Siyonistler arasındaki 'normalleşme politikası' hızlı adımlarla sürüyor.

Bir Amerikan Yahudi heyetinin, 25 yıl aradan sonra Suudi Arabistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirildiği bildirildi.

Yahudi Haber Ajansı JTA, Amerika Birleşik Devletleri politikaları üzerinde somut bir etkiye sahip olan Büyük Amerikan Yahudi Teşkilatları Başkanlar Konferansı yetkililerinin de yer aldığı bir heyetin, geçen pazartesi ve salı günü Suudi Krallığını ziyaret ederek ülkenin önde gelen yetkilileri, Dünya İslam Birliği Genel Sekreteri Şeyh Muhammed el- İsa ve Adalet eski Bakanı ile görüştüğünü bildirdi.

Yahudi heyetinde, heyetin CEO'SU William Daroff ve yardımcısı Malcolm Hohenlin de bulunduğu üst düzey yetkililer yer aldı.

Yahudi Haber Ajansı JTA, Suudi Arabistan heyeti ile Yahudi heyetinin yürüttüğü ortak görüşmelerde, terörle mücadele üzerine odaklanıldığını doğruladı.

Yahudi heyetinin Suudi Arabistan'a yaptığı ziyaretin, Amerikan Yahudi Komitesi'nin Krallığa bir heyet gönderdiği 1994'ten beri ABD'deki Yahudi örgütleri tarafından yapılan ilk ziyaret olduğu açıklandı.

ABD'deki Yahudi kuruluşları çatı örgütü olan Büyük Amerikan Yahudi Teşkilatları Başkanlar Konferansı, ABD Yahudilerinin ülkenin siyasi yaşamına yönelik genel talep ve beklentilerinin yönetime iletilmesi amacıyla 1956 yılında kuruldu.
Konferans'ın amaçlarından biri de anti-semitizmle mücadelenin yanı sıra, Arap ülkeleri ve Müslüman toplumlar ile dostane ilişkilerin tesis edilmesi olarak belirtiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir