• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük kitap fuarını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

25 bin metrekare alanda organize edilen İstanbul Fuar Merkezinde 8 Şubat'ta "keşfet" temasıyla başlayan "7. Uluslararası Kitap Fuarı" yoğun katılımla devam ediyor.  

Yüzlerce yayınevinin yer alacağı fuar; imza günleri, söyleşi ve panel gibi 700'ün üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Elibüyük, beraberindeki heyetle "7. Uluslararası Kitap Fuarı"nda

HÜDA PAR İstanbul il Başkanı Erdal Elibüyük, beraberindeki heyetle Bakırköy'deki CNR EXPO fuar merkezinde devam eden kitap fuarını ziyaret etti.

gerçekleştirdikleri fuar ziyaretinin ardından değerlendirmelerde bulunan Elibüyük, fırsat buldukça bu tür kültürel etkinlikleri ziyaret ettiklerini söyledi.

 

Yaptıkları ziyaretlerle fuarların tanıtılmasını hedeflediklerini belirten Elibüyük, "Bilgiye ulaşmanın en kolay yolunun okumak olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda mümkün mertebe bu tür fuarları kaçırmamaya çalışıyoruz. Onun için bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Ziyarete esnasında görüştükleri yayıncı ve katılımcıların stant kiralarını yüksek olmasından dolayı şikayetçi olduklarını vurgulayan Elibüyük, şu ifadelere yer verdi:

Yayıncı ve katılımcılar tarafından dillendirilen birkaç sorun vardı. Fuar alanlarında kiralanan stantların çok pahalı olduğuna yönelik şikayetleri vardı. Bunun bir yolunun bulunup bir şekilde finansman oluşturulması ve yayın evlerinin katılımının sağlanması gerekir. Mümkün olduğunca kira fiyatlarının düşürülmesi gerekir. Gerekirse stantların ücretsiz olarak tahsis edilmesi noktasında yayın evlerine kolaylık sağlanmalıdır. Bu fuarların bir kazanç sektörüne dönüşmemesi gerekir. Meseleye sadece ticari bir meta olarak yaklaşmamak lazım. Bu anlamda yayın evlerinin önünün açılması gerekiyor. Bilgiye ulaşmanın çok daha ucuz olması lazım.

16 Şubat'ta kadar açık kalacak olan fuara 500 bin ziyaretçinin katılması bekleniyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir