• DOLAR 32.536
  • EURO 34.95
  • ALTIN 2454.544
  • ...
​Malatya'da kar tatilini fırsat bilen çocuklar doyasıya eğlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya’da dün akşamdan beri aralıksız devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, buna en çok sevinen çocuklar oldu. Okulların kar yağışı nedeniyle tatil olmasını fırsata çeviren çocuklar, kayarak ve kartopu oynayarak doyasıya karın tadını çıkardılar.

Çocuklar, bina girişlerinde bulunan engelli rampası ve parklarda bulunan yakışlarda plastiklerin üzerine oturarak kaydıkları görüldü.

Kar yağışının halen devam ettiği için yarın da okulların tatil olmasını isteyen çocuklar, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Malatya Valisi Aydın Baruş’a çağrıda bulundu.

Çocuklar karın tadını çıkardıklarını kendileri ise onlara eşlik ettiklerini dile getiren velilerden Hasan Fırtına, “Çocuklar kar ve tatilin çıkarıyor. Bizde onlara kızak yaparak kaymalarını sağlıyoruz ve çocukluklarını yaşamalarını istiyoruz. İmkânların kısıtlı olduğundan herkes tatil bölgelerine gidemiyor bizde kendi imkânlarımızla bu kadar güzel bir kar bulmuşken, değerlendiriyoruz. Ve burada bulunan çocuklarım yeğenlerim ve komşuların çocuklarını sevindiriyoruz.” dedi.

Okulların yarında tatil olmasını isteyen Muhammed Muhsin Cankardeş, “Kayarak karın tadını çıkardıklarını söyledi.

Emir Baran Demir de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çağrıda bulunarak okulların yarın da tatil edilmesi talebinde bulundu.

Karın yağmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Gülce Ecem Özduman, bu vesileyle okulların tatil edildiği için arkadaşlarıyla karın keyfini yaşadıklarını söyledi.

Ayşenaz Akgül, “Kar yağışından dolayı okullar tatil edildi bizde burada arkadaşlarımızla çeşitli oyunlar oynuyoruz. Hem kayıyoruz hem de kartopu oynuyoruz birbirinden eğlenceli oyunlar oynuyoruz.” diyerek yaşadıkları sevinci dile getirdi.

Vali Aydın Baruş’a seslenen Emir Aktürk adlı öğrenci ise kar yağışı ve oynadıkları oyunlar nedeniyle çok sevinçli olduklarını ve kar tatilinin biraz daha uzatılması talebinde bulundu.

Otomobilinin üzerinde kar kütlesini temizlenen vatandaşlardan Mustafa Şahin de yağan karın son 10 yılın en fazla karı olduğu belirtti. (Mehmet Aslan-İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir