• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Mardin’de etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, kara ulaşımının yanı sıra hava ulaşımında da aksamalara yol açtı.

Ankara, İstanbul ve İzmir'den Mardin'e yapılması gereken 4 uçak seferi olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Beyaza bürünen tarihi kentte bazı yollarda buzlanma meydana geldi. Maddi hasarlı trafik kazaların da yaşandığı kentte, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları sürüyor.

Yola hazırlıksız çıkan bazı sürücüler buzlanma nedeniyle yolda kalırken, yayaların da kaldırımda yürümekte zorlandıkları görüldü.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 100 kişilik ekip ve 50 araçla 10 ilçede yolların ulaşıma açılması için çalışma yürütüyor.

Vali Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, 10 ilçe ve 4 bin 700 kilometre yol ağında ulaşımın aksamaması için personelin 24 saat esasına göre canla başla çalıştığını belirtti.

Yaman, “Merkez Artuklu ilçesi başta olmak üzere diğer tüm ilçe ve kırsal mahallelerimizde kar ve buzlanmaya karşı çalışmalarımızı yürütüyoruz. Büyükşehir Belediyesi 50 araç ve 100 personel ile sahadayız. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 24 saat esasına göre aralıksız çalışıyoruz. Çağrı merkezimize gelen taleplere kısa zamanda cevap vererek sorunları zamanında çözüyoruz.” dedi.

Yaman, sürücülere seslenerek şunları söyledi:

 “Sürücülerimiz, hem kendi can güvenlikleri hem de vatandaşların can güvenliği için kar lastiğini kullanmaları gerekiyor. Hem zincir hem de takoz araçlarında bulundurmaları gerekiyor. Trafik kurallarına da uyarak oluşabilecek kötü bir durumun önüne geçebilirler.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir