• DOLAR 32.689
  • EURO 35.412
  • ALTIN 2507.733
  • ...
Şahinbey Belediyesinden yoğun kar mesaisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kentte günlerdir etkisini sürdüren aşırı soğukların ardından dün gece saatlerinde yağmaya başlayan kar, şehri etkisi altına aldı. Şahinbey Belediyesi ekipleri de kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek sorunlara karşı 62 iş makinesi ve 150 personel ile gece boyunca mesai yaptı.

Şehri etkisi altına alan kar yağışına tuzlama, yol açma araçları ve temizleme ekipleri ile anında ve hızlı bir şekilde müdahale ederek yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alan Şahinbey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekipleri, çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Ekipler, Şahinbey’in ana arterlerinde yapılan temizleme çalışmaları ve şehir içi trafiğinin sorunsuz bir şekilde akışını sürdürmesi için de buzlanmaya karşı solüsyon ve tuz serme çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürerek yaya ve araç trafiğinde önemli bir rahatlama sağladı.

Yapılan kar temizleme çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşların karlı havadan olumsuz etkilenmemesi için ekiplerin çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü belirtti.

Tahmazoğlu, “Şehrimize beklenen kar yağışı gerçekleşti. Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yağan kardan olumsuz etkilenmemesi için 62 aracımız 150 personelimizle sahadayız. 24 saat esasına göre tuzlama, sıyırma ve solüsyon çalışmalarımız devam edecek. Karla mücadelede Gaziantep’in tüm cadde ve sokaklarına aynı anda girmek mümkün değil. Sadece Şahinbey’de 5 bin 500 tane cadde ve sokağımız var. Dolayısıyla ana arterlerden başlamak üzere diğer yolların açılmasına sırasıyla devam ediliyor.” dedi.

Karlı havada şoförlerinde tedbirlerini alması gerektiğini belirten Tahmazoğlu, “Vatandaşlarımızın özellikle bu karlı havada araçlarına kar lastiği veya zincirlerini takması gerekiyor. Bizim sadece tuzlamamız ve yolu açmamız yetmez, onlarında bu hava şartlarına karşı hazırlıklı olması gerekiyor. Aynı zamanda karda araç kullanma tekniğini de bilmek gerekiyor. Eğer tüm bu şartları yerine getiremiyorsanız trafiğe çıkmak yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmeniz gerekiyor.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir