• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kar, okulları tatil ettirirken çocukları da sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı şehri etkisi altına alırken, karın yağması ve okulların tatil olması nedeniyle bu duruma en çok çocuklar sevindi.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte ilçe merkezi beyaza büründü. İlçe merkezine düşen kar yağışı özellikle çocukları sevindirdi. Beyaza bürünen sokaklara çıkan çocuklar kartopu oynamanın mutluluğunu yaşadılar. 

Viranşehir İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada "İlçemizde devam eden kar yağışı ve buzlanmaya neden olacak olumsuz hava koşullarını nedeniyle eğitime bir gün (13 Şubat Perşembe) süreyle ara verilmiştir." ifadelerine yer verdi.

Kar yağışı nedeniyle engelli ve hamile kamu görevleri de bir gün süre ile idari izinli sayıldı.

 

Karın ilçe merkezini etkisi altına alması nedeniyle ilçe halkının sıkıntı yaşamaması için de gerekli tedbirler alındı.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabında paylaşım yapan Viranşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Ekinci, "İlçemizde başlayan kar yağışının ardından, vatandaşlarımızın ulaşım noktasında sıkıntı yaşamaması için Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından ana arter ve caddelerde, kar küreme ile tuzlama çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Kar yağışına karşı tedbir aldıklarını ifade eden Belediye başkanı Ekinci, 6 iş makinesi ve 10 aktif personelle yol açma çalışmalarına başlandığını aktardı.

Kar yağışı sonrasında harekete geçen ekipler, vatandaşların sorun yaşamaması için cadde ve sokaklarda kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. (Sabri Acet-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir