• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Bitlis'te araçlar ve tek katlı evler kara gömüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğu Anadolu'da etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. Araçlar yollarda mahsur kaldı, okullar tatil edildi. Hayatın durma noktasına geldiği Bitlis'te, tüm köy ve mezra yolları ulaşıma kapandı, araçlar ve tek katlı evler kara gömüldü.

Üç gün içinde kentte 2 metreyi aşkın kar düştü. Yoğun kar yağışı nedeniyle araçlar ve tek katlı evlerin tamamen kara gömüldüğü gözlendi. Vatandaşlar kara gömülen evlerine girebilmek için çalışma yaparken, belediye ekipleri de sokaklarda iş makineleriyle yolları açıyor.

Okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocukların, kartopu oynayarak eğlenmeye çalıştıkları görüldü. Araçların ve tek katlı evlerin kara gömülmesiyle kartpostallık görüntüler oluştu.

Öte yandan, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için Özel İdare ekipleri çalışma yürütürken, belediye ekipleri ise kent merkezindeki ana ve ara arterlerde kapanan yolların açılması, tuzlama ve yol genişletme çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Meteoroloji yetkilileri ise bugüne kadar kentte düşen kar miktarının 5 metreye ulaştığını belirttiler. (Şükrü Tontaş -İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir