• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
ABD'den AB'ye açık tehdit?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD son zamanlarda kendi müttefiklerine karşı dahi "Öncelik ABD'nindir" adını verdiği bir politika izliyor.

Küresel ticaret akışlarını ABD lehine yeniden dengelemeyi amaçlayan Trump yönetimi, AB'yi; yabancı otomobiller ve bu otomobillere ait yedek parçalar için %25 gümrük vergisi tahsil etmekle tehdit etti.

Son zamanlarda Çin ile olan şiddetli ticaret savaşını yaptığı anlaşmayla yumuşatan Trump, rotayı AB'ye çevirdi. Trump AB'nin ticaret konusundaki konumunu “Çin'den daha kötü” olarak nitelendirdi ve AB menşe'li araba ve diğer bazı ürünlere gümrük vergileri uygulama tehdidinde bulundu.

Avrupalı ​​yetkililer, ABD-AB ilişkilerindeki gerginliği törpülemek için "Trump ile çalışmaya istekli olduklarını, ancak ABD'nin AB ticaret bloğunu cezalandırma çabalasına misilleme yapacaklarını" duyurdular.

Alman üst düzey muhafazakâr bir milletvekili olan Norbert Roettgen Cuma günü Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonrasında: “ABD tarifelerine cevap vereceğiz ve bunların etkili olması için nasıl yapılandırılacağını biliyoruz.” dedi.

AB şimdi, ABD'nin ticari bazı yaptırımlarıyla karşı karşıya.

Trump geçen hafta Washington'daki bir kahvaltı etkinliğinde: “Müttefiklerimiz var. Düşmanlarımız var. Bazen müttefiklerimiz düşmanlarımızdır, ama biz bunun farkına varamıyoruz,” demişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir