Kırmızı et üretimi arttı
2019 yılının 4. Çeyreğinde (Ekim – Aralık); toplam kırmızı et üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %12,3 artarak 291 bin 565 ton olarak tahmin edildi.
EKONOMİ SERVİSİ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılı IV. Çeyrek (Ekim – Aralık) “Kırmızı Et Üretim İstatistikleri”ni açıkladı. Buna göre:
Toplam kırmızı et üretimi IV. çeyrekte 291 bin 565 ton olarak tahmin edildi
Toplam kırmızı et üretimi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %12,3 artarak 291 bin 565 ton olarak tahmin edildi.
Bir önceki yıllık toplama göre %7,4 artarak 1 milyon 201 bin 469 ton olarak tahmin edildi. IV. çeyrekte toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 158 bin 911 ton olarak gerçekleşti.
Bir önceki yıllık toplama göre %7,4 artarak 1 milyon 201 bin 469 ton olarak tahmin edildi. IV. çeyrekte toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 158 bin 911 ton olarak gerçekleşti.
Kırmızı et üretim miktarı, 2010-2019
Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre sığır eti üretimi %9,5 artarak 262 bin 476 ton olarak tahmin edildi. Diğer yandan koyun eti üretimi %45,9 artarak 26 bin 123 ton ve keçi eti üretimi ise %57,5 artarak 2 bin 967 ton olarak tahmin edildi.
Kırmızı et üretimi, IV. Çeyrek, 2018-2019
Kırmızı et üretimi, III. Çeyrek-IV. Çeyrek, 2019