• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Malatya’da 3 ilçe dışında eğitim öğretime başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

170 bin 860 öğrencisi bulunan Malatya’da, bir hafta uzatılan yarıyıl tatilinin ardından 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi; depremden en çok etkilenen Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçeleri dışında başladı. 3 ilçede 2 hafta gecikmeli olarak 17 Şubat’ta eğitim öğretime başlayacak.

21 günlük yarıl tatilinin sona ermesiyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan öğrenciler ve öğretmen için bugün ders zili tekrar çaldı.

Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düştüğü Malatya’da ilk günün heyecanını yaşayan öğrenciler, sabahın erken saatinde okullarına geldi.

Yarıyıl tatilinin bir hafta uzatılmasının toparlanmaları için çok iyi olduğunu dile getiren öğrenciler, güzel bir tatil geçirdiklerini, Kur’an-ı Kerim ve kitap okuduklarını ve dinlediklerini söylediler.

"Tatilin uzatılması toparlanmamız için iyi oldu"

Yarıyıl tatilini iyi değerlendirdiklerini söyleyen Samet Ayık, "Bizim tatilimiz meydana gelen depremden dolayı bir hafta uzatıldı. 15 günden 21 güne çıktı bu da toparlanmamız için iyi oldu." dedi.

Yarıyıl tatilinde iyice dinlendiğini belirten Nesibe Aslan, "Ailemle güzel vakit geçirdik. Kur’an-ı Kerim ve kitaplar okudum. Allah (Celle Celaluhu) bana ve tüm öğrencilere zihin açıklığı versin." diye konuştu.

Tatilin bir hafta daha uzatılmasının kendileri için iyi olduğunu ifade eden Servet Gür de tatilde ders tekrarı yaptığını ve iyice dinlediği için derslerinin daha iyi olacağını söyledi.

Deprem nedeniyle 3 hafta tatil yaptıklarını dile getiren Yusuf İslam Tosun, "Yarıyıl tatilinin bir hafta uzatılması bizim için çok önemliydi. Tatilde test çözdüm kitap okudum bazen de oyun oynadım eğlendim. Deprem kötüydü ama tatilin hafta uzatılması iyiydi. Tatilimiz bitti şimdi tekrar okula başladık." dedi.

"İkinci dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum"

15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu Müdürü Murat Selvitopu ise şunları söyledi:

"Yeni eğitim-öğretim yılının ikinci dönemi, yaşanan deprem nedeniyle bir hafta gecikmeli de olsa başladı. Allah’a (Celle Celaluhu) şükür deprem de okulumuzda her hangi sıkıntı oluşmadı. Uzman kişilerin yaptığı incelemelerde okulumuz da herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı belirtildi. Hayırlısıyla ikinci döneme başladığımız için mutluyuz. Tüm öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize başarılar diliyorum. İkinci dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yarıyıl tatilinin bir hafta uzatılması öğrencilerimizin toparlanması için iyi olduğunu düşünüyorum. Allah (Celle Celaluhu) ülkemizi ve milletimizi daha büyük kaza ve belalardan korusun inşallah." (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir