• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şahinbey Belediyesi, sigara bırakan personeline 250 TL prim veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şahinbey Belediyesi, Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde “Sigarayı Bırak Maaşına 250 TL Teşvik Primi Eklet Projesi”ni hayata geçirdi.

Proje kapsamında Şahinbey Belediyesi, bunu 250 TL'lik teşvik primi ile de destekleyerek hem katılımı arttırıyor hem de personelinin sigarayı bırakmasına vesile oluyor.

Başlattıkları bu anlamlı kampanya ile ilgili açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kampanya ile personelinin hem sağlığını hem de cebini düşünerek, sigara içmeyen ve sigarayı bırakan çalışanlarına 250 TL teşvik primi verdiklerini söyledi.

“Sigara sağlığımız için büyük bir tehdit”

Sigaranın bırakılmasına yönelik tüm çalışmaları desteklediğini belirten Tahmazoğlu, “9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ bu günde sigarayı bırakan ve sigara içmeyen tüm vatandaşlarımızı yürekten kutluyorum. Vatandaşlarımızın sigarayı bırakması, daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için Cumhurbaşkanımızın teşvikleri ve devletimizin kanunlarda yapmış olduğu düzenlemeleri yürekten destekliyorum. Şahinbey Belediyesi olarak sigara içmeyen veya sigarayı bırakan personellerimize her ay 250 TL performans primi ödemeye başladık. Amacımız milletimize hizmet yolunda personellerimizin daha verimli çalışmasıdır.” dedi.

“Sigaraya ödediğim parayı üniversitedeki çocuklarıma göndermeye başladım”

Şahinbey Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nde çalışan Mustafa Sellüm de, “Uzun yıllardır sigara içiyordum, bir türlü bırakamıyordum. Geçen yıl iki çocuğum üniversiteye başladı ve bu beni ekonomik olarak çok zorladı. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun sigarayı bırakan çalışanlara 250 TL’lik teşvik primi beni sigarayı bırakma hususunda daha da hırslandırdı ve sigarayı bıraktım. Böylece hem 250 TL teşvik primini kazandım hem de ayda 400-500 TL sigaraya vermiş olduğum para cebime kaldı.” ifadelerini kullandı.

“Sigarayı bıraktığımdan bu yana sağlığımda önemli gelişmeler oldu”

Şahinbey Belediyesi personellerinden Cuma Güler de, “10 yıldır sigara içiyordum. Başkanımızın teşvik primi sayesinde sigarayı bıraktım. Sigara beni hem maddi hem de manevi açıdan çok yoruyordu. Sigarayı bıraktığımdan bu yana sağlığımda da önemli gelişmeler olduğunu fark ettim ve vücudumda rahatlamaya başladı. Şimdi sigaraya verdiğim para cebime kalırken 250 TL de teşvik pirimi alacağım.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

video



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir