• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hamas`tan Abbas Tehdinine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Musa Ebu Merzuk, Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas`ın yönetimi Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu`ya teslim etme tehdidini şaşkınlıkla karşıladı.

Ebu Merzuk, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook`taki sayfasında bugün (31 Aralık Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı yorumda, "Niye yönetimi Netanyahu`ya teslim ediyor? Daha yakınındakilere teslim etmesi gerekmez mi?" diye sordu. Ebu Merzuk, Abbas`ın yönetimi Hamas`a teslim etmekle tehdit etmesinin daha uygun olacağını söyledi.

Hamas Hareketi`nin kendisine uygulanan abluka karşısında direnmeyi başardığını ve girdiği savaşları kazandığını ifade eden Ebu Merzuk, Hamas`ın Filistin içi çatışmalardan uzaklaşmaya başlaması nedeniyle Batı Yaka`da da başarılı olacağını ve bu durumun Filistin uzlaşısı için en kısa yolu teşkil ettiğini belirtti.

Hamas lideri, "Ebu Mazin`in değişmez bir politikası var: Şartlar ne olursa olsun üçüncü bir intifadaya hayır. Ne kadar aşağılama yapılırsa yapılsın silahlı direnişe hayır. Yahudi yerleşim birimi inşası sürmesine rağmen müzakerelerden başkasına hayır. Son olarak da anahtarları Netanyahu`ya teslim etmekle tehdit ediyor" dedi.

Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Siyonist medya organlarına verdiği demeçte, Netanyahu`nun Yahudi yerleşim birimi inşaatını durdurmaması ve müzakerelerde herhangi bir ilerleme olmaması halinde Batı Yaka`daki yönetimin anahtarlarını Siyonist Başbakan`a teslim edeceğini söylemişti.

filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir