• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ikamet eden Ömer Eryılmaz, Dicle EDAŞ’ın meskenine 35 günde bin 500 TL’yi aşan 5 ayrı fatura ve 2 bin 850 TL kaçak cezası faturası göndermesiyle adeta şoke oldu.

Kendisine yüklü miktarda fatura kesildiğini belirten Eryılmaz, bunun üstüne bir de kaçak kullanıldığı iddiasıyla ceza kesildiğini ileri sürdü.

Konuyla ilgili görüştüğümüz Dicle EDAŞ yetkilileri ise yapılan iş ve işlemlerin müşteri hizmetleri yönetmeliğine uygun olarak yapıldığını savundu.  

Kendisine yapılanların zulüm olduğunu belirten Eryılmaz, yetkililerin bu soruna bir çözüm bulmasını istiyor.

Dicle EDAŞ’ın rezaletine birlerinin ‘dur’ demesi gerektiğini kaydeden Eryılmaz, şunu söyledi:

“Bugün sadece bir tek ben değil halkın tamamı mağdur ediliyor. 16 Aralık 2019’da bana 2 bin 850 TL kaçak cezası geldi. 3 gün elektriksiz kaldım ve mecburi cezayı ödedim. 18 Aralık’ta ise 243 TL fatura geldi. 6 gün sonra yani 24 Aralık’ta ise 125 TL’lik ikinci bir fatura geldi. Bunları ödememe rağmen 7 Ocak’ta bana 272 TL’lik bir fatura daha geldi. Sonra 24 Ocak’ta yine 272 TL’lik bir fatura geldi. En son 30 Ocak’ta bu sefer 574 TL’lik bir fatura daha geldi. Yani 35 günde bin 500 TL’yi aşan 5 ayrı fatura kesildi.”

Maruz kaldığı hukuksuzluğa tepki göstererek, suç duyurusunda bulunmak için savcılığa gittiğini söyleyen Eryılmaz, savcılığın kendisini hukuk mahkemesine yönlendirdiğini, ancak dosya masraflarının yüksek olması sebebiyle dilekçe yazmadığını söyledi.

Adliyeden çıkıp Dicle EDAŞ avukatlığına gittiğini belirten Eryılmaz, “Burada yazığım dilekçeyi ikinci şubeye vermemi istediler. Ancak ikinci şube beni Mardin merkeze yönlendirdi. Mardin’e gittim ama onlar tekrar Kızıltepe’ye yönlendirdiler. Kimse umursamadı, ilgilenmedi, dilekçeye dahi bakmadılar. Şu an son iki faturayı ödemedim, şimdi bunları ödesem yarın bir fatura daha gelmeyeceği ne malum! Bu zulümdür, artık birilerinin bu zulme ‘dur’ demesi gerekir. Benim gibi yüzlerce insan mağdur durumda. Benim ev kiramın iki katı elektrik faturası geliyor. Her hafta yüksek bir faturanın gelmesi bence zulümdür.” dedi.

Öte yandan konuyla ilgili görüştüğümüz Dicle EDAŞ yetkilileri, şunları söyledi:

“24 Aralık 2019 ve 24 Ocak 2020 tarihinde çıkan faturaları normal her ay çıkan faturalarıdır. Borcunu tanınan yasal sürelerde ödemediği için de 3 defa kesme işlemi yapılmıştır. Ayrıca abonenin kaçak elektrik kullandığı tespit edilmiş olup video ile belgelenmiştir. Yapılan iş ve işlemler müşteri hizmetleri yönetmeliğine uygun olarak yapılmıştır.”  (M. Salih Keskin – İLKHA)  











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız