• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
El Hatip: "Allah'ın izniyle ümmet yakında Mescid-i Aksa'yı geri alacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Filistin Âlimler Birliği Türkiye Şube Başkanı Huzeyfe El Hatip, İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren, işgal ettiği her yerde kan ve gözyaşı bırakan ABD'nin, Filistin ile ilgili açıkladığı şer planını İLKHA'ya değerlendirdi.

Müslümanların hiçbir zaman Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı yalnız bırakmayacağını ifade eden El Hatip, İslam düşmanlarının hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını belirtti.

İslam düşmanların Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı unutturmak istiyorlarsa önce Kur'an ve sünnetten başlamaları gerektiğini belirten El Hatip, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün Kur'an ve sünnetten bir parça olduğunu ifade etti.

Müslümanların önce dinlerini öğrenmeleri gerektiğini belirten El Hatip, daha sonra düşmanlarını iyi tanımalarını ve Müslüman kardeşlerini sevmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Müslümanların bugün düşmanlarına karşı zayıf olduğunu ama gelecekte güçleneceğini ifade eden El Hatip, Müslümanların çok kısa bir zamanda Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü esaretten kurtaracağını sözlerine ekledi.

"Müslümanlar hiçbir zaman Kudüs'ü unutmayacaklar"

İslam düşmanlarının Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı, Müslümanlara unutturamayacaklarını ifade eden El Hatip, "Mescid-i Aksa, Filistin ve Kudüs neden önemlidir? Çünkü Kudüs ve Mescid-i Aksa, Kur'an'ı Kerim'den bir parçadırlar. İsra suresi, Mescid-i Aksa'dan bahseder. Aynı zamanda, Peygamberimizin sünnetinde çok asil bir parçadır. Peygamber Efendimiz, İsra ve Miraç gecesinde bir araya getirilen Peygamberlere namaz kıldırmıştır. Bunun için Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü ve Filistin'i unutturmak isteyen birileri varsa önce Kur'an'ı unutturmaları ve sünneti yok etmeleri gerekir. Daha sonra gelip, Mescid-i Aksa'dan bahsetsinler. Bu da imkânsız bir şeydir. Bunun için Mescid-i Aksa, Filistin ve Kudüs tüm Müslümanlar için önemlidir. Müslümanlar hiçbir zaman Kudüs'ü unutmayacaklar ve yalnız da bırakmayacaklar." şeklinde konuştu.

 

"En kısa zamanda Mescid-i Aksa ve Filistin'i geri alacağız"

ABD Başkanı Trump'un Filistin'i yok sayan şer planına vurgu yapan El Hatip, "Müslümanlar bu anlaşmaya ve daha önce yapılan anlaşmalara Kur'an'ı Kerim ve Sünnet'in gözüyle bakmaları gerekir. Yahudiler, Müslümanlarla defalarca Peygamber Efendimiz döneminde ve bu dönemde anlaşma yaptılar. Bu anlaşmaların hiçbir birine uymadılar. Bu anlaşmaları yerine getirmediler. Müslümanlar da bugün bu anlaşmayı tanımıyorlar. Bu anlaşmalar yapılsın, konuşsunlar, toplansınlar ama Müslümanlar bu anlaşmayı kabul etmeyecek ve yok sayacaklardır. Belki ümmet olarak bu zamanda zayıfız ama Allah'ın izniyle ümmet yakında Mescid-i Aksa'yı geri alacaktır. Bu da Müslümanların duasıyla, birleşmesiyle, bilinçlenmesiyle olur. Kesinlikle en kısa zamanda Mescid-i Aksa ve Filistin'i geri alacağız." diye konuştu.

"Biz maalesef düşmanlarımızı çok iyi bilmiyoruz, okuyamıyoruz"

Müslümanların önce dinlerini öğrenmeleri gerektiğini belirten El Hatip, "Müslümanlar dinlerini öğrendikten ve iyi bir şekilde anladıktan sonra düşmanlarını da bilmeleri lazımdır. Biz maalesef düşmanlarımızı çok iyi bilmiyoruz, okumuyoruz. Bu dönemde ortaya çıkan bazı yeni düşmanlar var. Bu düşmanlar birleşiyorlar, anlaşıyorlar çok büyük oyunlar yapıyorlar. Bu düşmanları iyi bilmek ve ona göre hareket etmek lazım. Tabi, bu bilinçle beraber Allah'tan yardım istememiz lazım. Birbirimizi sevmemiz ve yardımlaşmamız lazım. Bunu yaptığımız zaman inşallah kesinlikle bu musibetler, sıkıntılar ve katliamlar Allah'ın izniyle bitecektir." ifadelerini kullandı.

"Protestoları nerede olursa olsun desteklememiz lazım"

Pazar günü başta Diyarbakır, İstanbul ve Sakarya'da yapılacak olan Kudüs mitinglerini Müslümanların desteklemesi gerektiğine değinen El Hatip, "Tüm protestoları nerede olursa olsun desteklememiz lazım. Bu protestolara katılmamız lazım. Bu davayı sahiplenmek lazım. Bu dava Allah'ın davasıdır. Bu davaya sahip çıkmak lazım. Bu davada samimi olmak lazım. Samimi olduğunuz zaman, Allah da bu samimiyeti görecek o zaman kesinlikle yardımı gönderecektir inşallah." dedi.

"İnşallah beraber Mescid-i Aksa'ya gireceğiz"

Filistinli olmasına rağmen halen Kudüs'ü göremediğini belirten El Hatip, "Maalesef, Kudüs'ü daha görmedim, göremedim. Göremediğim için diğer Müslümanlar nasıl düşünüyorsa ben de Kudüs ile ilgili aynı düşüncelere sahibim. Her gün Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı ve Filistin'i hatırlıyorum. Hiç unutmuyorum ama aynı zamanda Mescid-i Aksa ve vatanımı seviyorum. Diğer tüm Müslüman vatanları da seviyorum. Müslümanlar üzüldüğü zaman üzülüyorum, sevindiği zaman seviniyorum. Biz Müslümanlar olarak tek ümmetiz ve inşallah böyle devam edeceğiz. İnşallah beraber Mescid-i Aksa'ya gireceğiz." ifadelerini kullandı. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir