• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Koronavirüsü hakkında şok iddia
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çinli yetkililer ısrarla resmi ölü sayısının 500'ün altında olduğunu iddia ederken, içeriden tüyler ürpertici bir iddia geldi. Çok yoğun çalışan ceset yakma krematoryumlarının sebep olduğu iddia edilen kalın sis bulutu da iddiaları destekler nitelikte.

Çin krematoryumlarının, Wuhan'daki koronavirüs tarafından öldürülen insanların cesetlerini yakarken 7 gün 24 saat çalıştığı iddia edildi.
İşçilerin sürekli olarak gönderilen kurbanların cesetlerini yakmak için kesintisiz çalıştıkları bildiriliyor.
Krematoryum çalışanları 28 Ocak'tan bu yana her gün 100 ceset yaktıklarını iddia ediyorlar. Uzun çalışma saatlerinden şikayet eden Krematoryum işçilerinin, cesetlerle ilgilenirken derme çatma koruyucu kıyafetler ve Maskeler içinde çalıştıkları bildirildi.

Tüm bu iddialar; Çin'de, Devlet medyasının ölüm vakalarıyla ilgili haber yapmalarını yasaklayan ve cesetlerin bir an önce yakılmasını talep eden bir kararname yayınlamasından sonra geldi.
Salgının merkez üssü Wuhan, Çin'de tam karantina altına alınan ilk şehir.
Kentten rahatsız edici iddia ve raporlar ortaya çıkıyor ve bu durum ölü sayısının Komünist Parti tarafından küçümsendiğine dair spekülasyonlara yol açıyor.

Kendini sadece Bay Yun olarak tanıtan şahıs, şunları söyledi: "Çalışanlarımızın yüzde 90'ı 7/24 çalışıyor ... eve geri dönemedik. Tüm Wuhan krematoryum odaları 24 saat çalışıyor. Gerçekten daha fazla insan gücüne ihtiyacımız var.”
Yun isimli şahıs: Hepsi aynı durumda olan diğer krematoryum işçileriyle konuştuğunu da iddia etti ve:
“Her gün, en az 100 ceset torbasına ihtiyacımız var” dedi. (ki bu durum, 500'e yaklaşan resmi ölüm rakamının pek de gerçekçi olmadığı izlenimini doğurdu.
Uzmanlar ise, koronavirüsün ne kadar ölümcül olduğunu söylemek için hala kesin verilerden yoksun olduklarını söylediler.
Wuhan sakinleri de gazetecilere yaptıkları açıklamalarda Çin hükümetinin resmi ölü sayısına inanmadıklarını bildiriyorlar. Ayrıca hastalık belirtisi taşıyan kişilerin aşırı dolu hastaneler tarafından geri çevrildiğini söylüyorlar.
Sağlık sistemi tamamen bunalmış olduğu iddia ediliyor.

Çinli yetkililer; koronavirüs hakkında “gayri resmi” bilgi yayanları tutuklamakla tehdit ediyor.

Çin'de, coronavirus haberlerini çevrimiçi olarak paylaşan vatandaşları 7 yıl hapis bekliyor.
Yun adındaki krematoryum çalışanı, personelin uyuyamadığını, sadece sandalyede oturup şekerleme yapabildiğini söyledi.
"Uyumak için mola veremeyiz, çünkü cesetleri uzun süre dışarıda bırakamayız.
Cesetleri transfer eden bizler, uzun süreler boyunca yiyip içemiyoruz da, çünkü yemek yediğimiz taktirde tuvalete gittiğimiz zaman koruyucu kıyafeti çıkarmamız gerekiyor.
Koruyucu elbise kullanıldıktan sonra tekrar giyilemez. Kıyafet sayısı da az olduğundan bir kez giydiğimiz kıyafeti mecbur olmadıkça çıkarmamaya çalışıyoruz” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir