• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Bakan Akar: Soçi, Astana mutabakatlarındaki görevlerimize son derece saygılıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile sınır hattındaki birliklerdeki incelemelerinin ardından Hatay Devlet Hastanesi'ne geçerek İdlib'deki saldırıda yaralanan askerleri ziyaret etti.

Bakan Akar, hastane çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı değerlendirmede, saldırıda yaralanan askerlerin sağlık durumlarının çok iyi olduğunu ifade etti.

Bakan Akar, şunları söyledi:

"Esed güçlerinin yaptığı alçak saldırının karşılığı verildi, verilmekte. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda elimizdeki tüm imkân ve yetenekleri kullanmak suretiyle bize bunu yapanlara karşı yapılması gerekenlerin hepsi planlarımız doğrultusunda gerçekleştirildi. Bizim burada yapmaya çalıştığımız şey, bir an önce ateşkesin sağlanması, bir an önce akan kanın durması ve Suriyeli, İdlibli kardeşlerimizin rahat, huzur ve barış içinde hayatlarını sürdürmeleridir. Temennimiz bir an önce buraya ateşkesin, barışın, huzurun, istikrarın gelmesi. Gayretimiz bunun içindir. Biz Soçi, Astana mutabakatlarındaki görevlerimize son derece saygılıyız, burada bize düşen görevler ne varsa sorumluluklarımızı yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Aynı şekilde muhataplarımızın da sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz. Burada uluslararası hukuka, mutabakat muhtıralarına saygılı olduğumuzu söylemekle beraber diğer taraftan da hakkımızı, hukukumuzu sonuna kadar koruyacağımızdan da kimsenin şüphesi olmasın. Bu çerçevede faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam ediyor." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir