• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Siyer Yarışması'na ilk kez katılacakların heyecanları dikkatlerden kaçmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçen yıla oranla yoğun katılımın olduğu sınava giren yarışmacılar sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara geldi. Soğuk havaya rağmen sınava kimi yarışmacıların çocuklarıyla birlikte kimi yarışmacıların da ailece girdiği görüldü.

Yarışmaya katılanların büyük bir çoğunluğunun çocuk ve kadınlardan oluşması dikkatlerden kaçmazken, sınava ilk defa girenlerin heyecanlı oldukları gözlendi. Yarışmaya katılan erkek ve kadın katılımcılar için ayrı salonlar hazırlandı. 7 kişinin umre ile ödüllendirileceği ve 2 bin çeşit hediyenin verileceği sınav dört kategoride yapıldı.

“Bu dünyada birini örnek alacaksak o da Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed olmalı”

Çocukların daha küçük yaşta iken Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmeleri, kendi hayatlarına yansıtmalarının gelecekleri için çok önemli olacağına dikkat çeken Mehmet Demir, bu tür yarışmaları desteklediğini ifade etti.

Demir, “Kızım, Irmak, sınava girecek. Yarışmaya gayet iyi çalıştı, hayırlısı olsun, inşallah başarılı olacaktır. Yarışmanın dini öğretiyor olması çok önemli, hele bu zamanda bu yaşta çocuklarımıza Peygamber Efendimizin hayatının öğretilmesi, sahabeleri, büyük halifeleri öğrenmeleri çok iyi çünkü ağaç yaşken eğilir. Bu yüzden bu tür etkinlikleri biz destekliyoruz. Zaten en başta örnek almamız gereken, büyük insan, hepimizin önderi, Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi vesellem) yolundan gitmektir. Bu dünyada birini örnek alacaksak o da Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) olmalı.” şeklinde konuştu.

“Hazreti Muhammed’in yolunda ilerlemek geleceğe umutla bakmak demek”

"Hazreti Muhammed'i örnek almak, O'nun yolundan ilerlemek geleceğimize umutla bakmak demek.” diyen Muhdi Turşak, bu tür etkinlikleri düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür etti.

Turşak, “Kızımı Siyer Yarışması'na getirmek için geldim buraya, kendisi sınava girecek. Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan konu ile ilgili yapılacak yarışmaya katılacak. Bu nedenle çok mutluyum. Bu sınavı hazırlayan herkese teşekkür ediyorum. Hazreti Muhammed’in hayatını öğrenmek, kendi hayatımıza yön vermek açısından çok önemli, gençlerimizin bu yolda yürümesi, yetişmesi için bu tür faaliyetlere vesile olan herkese tekrardan teşekkür ediyorum. Bu konuda söyleyecek başka söz bulamıyorum. Sonuçta Hazreti Muhammed’den söz ediyoruz. Başka ne diyebilirim ki… O'nu örnek almaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımızın geleceği için gayet güzel bir yarışma”

Sonuçta bir İslam ülkesinde yaşadığımızı ve çocuklarımızın dinlerini öğrenmeleri için bu tür yarışmaların yapılmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Lokman Zeybekoğlu “Çocukların Peygamberlerini bilmeleri lazım, bizim de çocuklarımıza yardımcı olmamız ve onları teşvik etmemiz gerekir. Çocuklarımızın geleceği için de gayet güzel bir yarışma olacaktır. Bu sınavı yapanlardan Allah razı olsun.” dedi.

“Mesela bana öyle saldırsalardı ben onlara beddua ederdim”

Hazreti Muhammed’in İslam’ı anlattığı yıllarda kendisine yönelik kötülük yapanlara karşı merhametli davrandığını ve beddua etmediğine dikkat çeken Meryem Eroğlan, “Bana bu şekilde saldırsalardı ben beddua ederdim.” dedi.

Eroğlu, “Ben bu sınava umre için girdim. İnşallah kazanırım, eğer kazanırsam anneannem ve babaannem ile birlikte umreye gideceğiz. Çok çalıştım. Her şeyi not aldım. Herkesin not almasını tavsiye ediyorum çünkü öğrendiklerimiz daha kalıcı oluyor. Her akşam mutlaka siyer kitabını okuyordum. Kitabımı iki kere bitirdim. Peygamberimiz ona kötülük yapan insanlara karşı çok merhametli, mesela bana öyle saldırsalardı ben onlara beddua ederdim ama O hiç beddua etmiyor. Bence O çok iyi bir insan… Çocuklara da çok merhametli davranıyor, hiç onlara kızmıyor, Peygamberimiz çok iyi birisi… Bir çocuğun kuşu ölüyor, O da o çocuğun taziyesine gidiyor, ona da merhametli davranıyor.” şeklinde konuştu

“Uhud savaşı ne kadar aklıma gelse çok üzülürüm”

Siyer kitabını okuduğunda en fazla Uhud savaşından etkilendiğini belirten Hatice Kübra Tekyol, bu savaş ne kadar aklıma gelse çok üzülürüm.” dedi.

Tekyol, “Ben geç saatlere kadar siyer kitabımı okuyordum. Kitabımı okurken not alıyordum. Anlamını bilmediğim kelimelerin anlamını araştırıyordum. Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) hayatını öğrendim. O'nun çok dürüst, çok güvenilir olduğunu, herkesin O'na Muhammed-ül Emin dediğini öğrendim. Çocuklara karşı çok merhametli ve yardımseverdi. Uhud savaşını hiç unutmam, Peygamberimizin sözünü dinlemedikleri için kaybetmişlerdi ve bu savaş ne kadar aklıma gelse çok üzülürüm.” dedi.

“Peygamberimiz çocuklara merhametli, dürüst ve güvenilir bir kişiydi”

4’üncü sınıfa giden 9 yaşındaki Ravzanur Yiğit, “İki defa kitabımı bitirdim. Peygamberimizin hayatından; anne ve babasının adını, vefat ettiği yılı, savaşlarını, hangi şehirlere gittiğini, hangi mağaralara gittiklerini ve peygamberimizin hayatından birçok şeyi öğrendim. Peygamberimiz çocuklara merhametli, dürüst ve güvenilir bir kişiydi.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir