• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep'te Siyer Yarışması yoğun bir katılımla gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye genelinde Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen umre ödüllü Siyer Yarışmasına Gaziantep'ten katılan öğrenciler, bu tür yarışmalarda en büyük ödülün Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in hayatının okunup anlaşılması olduğunu belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde 9'uncusu düzenlenen, umre ve 2 bin çeşit ödüllü Siyer Yarışması, Gaziantep'te de yoğun bir katılımla gerçekleşti. 7'den 70'e kadın, erkek, genç ve yaşlı binlerce kişinin katıldığı yarışmaya her yaştan öğrencilerin de büyük bir katılım sağladığı görüldü.

Siyer Yarışmasına katılan öğrenciler, Siyer Yarışmasının Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in hayatını anlamak ve yaşamak için çok güzel bir çalışma olduğunu belirterek, yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ettiler.

"Hediye kazanmasak bile Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz"

Siyer Yarışması vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğini belirten Gizem Çiçek, "Bu yarışma çok güzeldi. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. Peygamber Efendimizin örnek hayatı anlatılamayacak kadar çok güzel. Bu yarışma vesilesiyle hem hediye kazanıyoruz hem de Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş oluyoruz. Herkese bu yarışmaya katılmasını tavsiye ederim. Çünkü bu çok büyük bir mutluluktur. Hediye kazanmasak bile Peygamber Efendimizin örnek hayatını öğrenmiş oluyorsunuz." diye belirtti.

"En güzel ödül Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmektir"

Siyer Yarışmasına katıldığı için mutlu olduğunu belirten Nursel Özdoğu da "Bu yarışmaya katıldığım için çok mutluyum. Biz normalde Şanlıurfa'da misafirlikteydik. Babam bu yarışmadan dolayı bizi bu merkeze getirdi. Babama çok teşekkür ediyorum. Hazreti Muhammed'in hayatını öğrenmek sadece ödül için değildir. Ahirette Peygamber Efendimize ümmet olabilmek için O'nun hayatını öğreniyoruz. Herkesin bu yarışmaya katılmasını tavsiye ediyorum. Çünkü herkes okursa ve öğrenirse cennete girer. Okullar arası siyer yarışmalarına katılıyorum ve bu sene de bu yarışmaya katıldım." dedi.

"Siyer Yarışması her sene düzenlenmelidir"

Siyer Yarışmasının çok iyi geçtiğini belirten Gülsüm Çoban, "Yarışma sorularını çok kolay sormuşlardı. Bu yarışmaya katılmayanlara katılmalarını tavsiye ediyorum. Takıldığım herhangi bir soru yoktu. Kitabı bitirdim ve Peygamberimiz hakkında çok şey öğrendim. Kitaplarda güzel şeyler anlatıyordu. Bence her sene bu yarışma yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

"Siyer Yarışmasında öğrendiklerimiz bizim için en güzel hediyedir"

Siyer Yarışmasına daha önce de girdiğini belirten Muhammed Üstündağ, "Bu sene Siyer Yarışmasına katılma fırsatımız oldu. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için girmiştim. Çok güzel hediyeler var. Ama önemli olan hediyeleri kazanmak değil, bu yarışmaya dair bilgileri öğrenmekti ve geçen sene de yarışmaya girdim, ancak hediye kazanamadım. İnşallah bu sene hediye kazanmayı düşünüyorum. Yarışmaya katılmayanlara katılmalarını tavsiye ederim. Çünkü hediye kazanmasak bile bu yarışmadan öğrendiklerimiz bizim için en güzel hediyedir." şeklinde konuştu.

"Yarışmaya Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için katıldım"

Siyer Yarışmasını kazanıp umreye çok gitmek isteyen annesini kutsal topraklara göndermek istediğini söyleyen Ali Mert Ünal ise, "Yarışmam çok iyi geçti. Hediyeler de çok güzel. Annem umreye gidemedi. Ben bu vesileyle umreyi kazanırsam annemi göndermeyi düşünüyorum. Yarışmaya bir de Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için katıldım." diye konuştu.

"Siyer Yarışmasına katılmayanlar büyük bir güzelliği kaybetti"

Peygamber Efendimizi çok sevdiğini söyleyen Muhammed Eymen Kandemir ise, şöyle konuştu:

Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim. Uzun bir süredir bu yarışmayı bekliyordum ve çok mutlu oldum. Ben Peygamber Efendimizi çok seviyorum ve O'nun hakkında bilgi öğrenme fırsatımız da oldu. Bu yarışmaya katılmayanlar büyük bir güzelliği kaybettiler. Onların da katılmalarını tavsiye ederim.

"Siyer Yarışmasına Peygamberimizin hayatını öğrenmek için katılıyoruz"

Siyer Yarışmasının her sene yapılmasını tavsiye eden Ayşegül Kaplan da "Yarışmam güzeldi, her sene bu yarışmanın yapılmasını tavsiye ederim ve önümüzdeki sene yapılırsa yine katılmayı düşünüyorum. Peygamberimizin hayatının yarısını biliyordum. Bu vesileyle diğer yarısını da öğrenmiş oldum. Üç defa kitabı okudum, art arda hepsinin de özetini çıkardım. Katılmayanlar katılsalardı daha iyi olurdu. Zaten ödüller için katılmıyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için katılıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Her sene Siyer Yarışmalarının yapılmasını istiyoruz"

Siyer Yarışmasına çok iyi hazırlandığını ve kitabı defalarca okuduğunu belirten Züleyha Budak da "Her sene Siyer Yarışmalarının yapılmasını istiyoruz. Peygamberimizin hayatını hayatımıza uygulayabiliriz. Kitabı bitirdim, Peygamber Efendimizin hayatında çok güzel bilgiler öğrendim. Arkadaşlarımın da bu yarışmaya katılmasını tavsiye ederim. Hem ödül kazanmak hem de Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için yarışmaya katıldım." şeklinde konuştu.

Tuğba Dağgül de "Siyer Yarışmasına katıldım, yarışma çok güzeldi. Peygamber Efendimiz Efendimizin hayatının güzelliklerini öğrendim. Arkadaşlarım da keşke yarışmaya katılsaydı." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir