• DOLAR 32.476
  • EURO 34.727
  • ALTIN 2432.899
  • ...
Malatya ESOB Başkanı Keskin'den primlerin devlet tarafından ödenmesine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esnaf ve sanatkârların vergileri, SSK, Bağ-Kur primleri, elektrik ve doğalgaz faturalarının 3 ay süreyle ertelendiğini hatırlatan Keskin, ancak, 3 ay sonra esnaf ve sanatkârın geri ödemeyi nasıl ve ne şekilde yapacağının netlik kazanmadığına dikkat çekti.

Keskin, 3 ay sonra biriken alacakların hepsi toptan istendiğinde esnaf ve sanatkârın bunun altından kalkamayacağını söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TSEK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete çağrıda bulunarak, depremden dolayı mağdur olan esnaf ve sanatkârların vergi, SSK, Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından 6 ay süreyle ödenmesi konusunda destek beklediklerini söyledi.

"Yaklaşık 400 esnafımız depremden dolayı mağdur olmuştur"

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, depremde Malatya'nın büyük hasar gördüğünü, çok sayıda esnafın da mağdur olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

Elâzığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak Cuma gecesi saat 20.55'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde, Elâzığ ve Malatya'da toplam 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Bölgemiz ve ülkemiz büyük bir doğal afeti atlatmıştır. Rabbim ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

"Malatya'daki yapı durumu hemen masaya yatırılmalı"

Keskin, "Malatya'mız depremi en ağır yaşayan ilimiz olmuştur. Yaklaşık 500 tanesi yıkılan konut, 5 bin 77'si ise ağır hasarlı olmak üzere toplam da 9 bini aşkın konutun/yapının hasar gördüğü, olumsuz etkilendiği Malatya Valiliği'nin yapmış olduğu resmî açıklamalarda görülmektedir. Yaklaşık 400 esnafımız ise depremden dolayı mağdur olmuştur. Doğanyol, Pütürge, Battalgazi'de esnaf ve sanatkârımız depremden dolayı mağdurdur. Malatya'da halen araştırma ve inceleme çalışmalarının sahada devam etmesine karşın, açıklanan son rakamlara göre 9 bin konut veya yapının zarar gördüğü Malatya'mızda yürütülen resmi ve siyasi algılara göre sanki hiçbir şey olmamış gibi hareket ediliyor. Böylesi bir algı depremden daha tehlikelidir. Malatya son resmi rakamlara göre yaklaşık 9 bin konut zarar görmüşse ve bunun yarısından fazlası ağır hasarlı ise bu durum, dikkate alınması gereken bir husustur. Malatya'daki yapı durumu hemen masaya yatırılmalı ve gereken önlemler taviz verilmeden yerine getirilmelidir." ifadelerini kullandı.

"Depremde mağdur olan esnafın prim ve vergilerini devlet 6 ay ödemeli"

Keskin, "Esnaf ve sanatkârlarımız için; vergilerin, SSK-Bağ-Kur primlerinin, elektrik ve doğalgaz faturalarının 3 ay süreyle ertelendiği kamuoyu ile paylaşılmıştır. Ancak; 3 ay sonra esnaf ve sanatkârın geri ödemeyi nasıl ve ne şekilde yapacağı netlik kazanmamıştır. 3 ay sonra biriken alacakların hepsi toptan istendiği zaman bunun altından esnaf ve sanatkârımız nasıl kalkacaktır, nasıl ödeyecektir? Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetimizden talebimiz; depremden dolayı mağdur olan esnaf ve sanatkârımızın vergi, SSK, Bağ-Kur primlerinin devletimiz tarafından 6 ay süreyle ödenmesidir. Bu konuda destek bekliyoruz." diyerek, çağrıda bulundu. (Mehmet Aslan-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir