• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Mısırlı Hafızların Kur`an Ziyafeti Gönülleri Fethetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Garip Hafız Camii`nde düzenlenen programda, Mısırlı kurra hafızları Şeyh Mahmud Tuhi, Şeyh Salah Saleme ve Türkiye Kur-an`ı Kerim Okuma birincisi Hafız Mustafa Özyılmaz dinleyenlere unutulmaz bir Kur`an ziyafeti sundu. Camiyi hınca hınç dolduran Merzifonlular, dünyaca ünlü hafızları saatlerce huşu içinde dinledi.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Reyhan-Der Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Sarıkaya, şehitlerin hiçbir zaman unutulmayacağını, gönüllerde yaşadıkları gibi dualardan da eksik edilmeyeceğini söyledi. Sarıkaya, "Dernek olarak manevi ve kültürel etkinliklere önem veriyoruz.

Bizi biz yapan değerleri halkımızın gündeminde tutmak için yaptığımız çalışmalar adına bugünde güzel Kur` an okuyucularını şehrimize getirdik. Kur `an bizim temel beslenme kaynağımızdır. Kur`an sayesinde bizler Allah`a muhatap olma şerefine erdik. Bu muhatap olma halinin şuuruna varmak adına Kur`an`ın uzman okuyuculardan dinlenilmesinin önemi büyüktür. Merzifon halkına programa gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Merzifon İlçe Müftülüğü Vaizi Salih Geyik ise, İslam âlemi için Mekke`nin fethinin çok önemli olduğunu belirterek, "Mekke`nin fethi İslam tarihindeki en önemli hadiselerden biridir.
Artık sevgili peygamberimizin zorla çıkartılmış olduğu bir mekâna, vatanına Allah`ın izniyle tekrar dönüp gelmesi ve İslam`ın artık güçlenmesi, kuvvetlenmesi ve yayılması anlamına geliyor ki bu da bizim için çok önemlidir. Şehitlerimizi böyle anlamlı bir etkinlikle anmak bizleri duygulandırdı. Şehitlerimiz bizlerin baş tacıdır." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir