• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
​Gaziantepliler: Siyer Yarışması vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen umre ve 2 bin çeşit ödüllü Siyer Yarışması Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de büyük bir ilgi gördü. Vatandaşlar, Siyer Yarışması ile ilgili duygu ve düşüncülerini paylaştı.

7'den 70'e kadın, erkek, genç ve yaşlı binlerce kişinin katıldığı Siyer Yarışmasında renkli görüntülerde oluştu. Siyer Yarışmasına katılmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını belirten Gaziantepliler, Hazreti Muhammed'i anlama ve O'nun hayatını tatbik etmek için bu tür yarışmaların çok önemli olduğunu söylediler.

Siyer Yarışmasının kaybedeninin olmadığına dikkat çeken vatandaşlar, okudukları kitaplarla da Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendiklerini ve hayatlarında tatbik etme imkânı bulduklarını dile getirdiler.

Siyer Yarışmasına katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Saadet Hanım, "Siyer Yarışması benim için çok güzeldi. Bilgisi olmayan kişiler için bu tür yarışmalar çok önemli. O kişiler bilmediklerini bu vesile ile kitaptan öğrenebiliyorlar. Peygamberimizin hayatını öğrenebiliyorlar ve Peygamberimizin hayatını öğrenen her insan çok güzel bir şekilde O'nu örnek alarak yaşantısının düzenleyebiliyor. Ben de bu tür yarışmaları çok seviyorum. Gerçekten insanların tamamen uyanışına nasip oluyor. Kitap okumayı çok seven birisiyim. Çünkü kitap insanın bütün yanlışlarını düzeltmesine de vesile oluyor ve bu yarışmaya katılmayanlar çok şey kaybedebilir. Çünkü kitapta Peygamber Efendimizi hayatı detaylı bir şekilde ele alınmıştı. Bu kitabı okuyan herkes kendini bilirse yaşantısını çok güzel düzeltebilir. Çünkü yaşantımızı düzeltmediğimiz sürece hiç doğru bir şey yapamayız. Yanlışlardan dolayı hata yapabiliyoruz, insanları kırabiliyoruz. Bir hadisi, sünneti yaşamak gerçekten çok güzeldir. Ben her zaman için sınava girenleri takdir ediyorum. Benim bütün arkadaşlarım her zaman sınavlara giren kişilerdir ve onlardaki sevinci anlatamam. Gerçekten bayram havası gibi bir atmosfer var. Sanki o dönemi yaşıyoruz. Umreye gittim ve kutsal topraklardaki mekanları görünce ve insan kitapta o bilgileri edinince çok mutlu oluyor." dedi.

"Allah Resulünün hayatına ihtiyacımız var"

Siyer Yarışmasına ailecek katıldıklarını belirten Ali Altın ise, "Yarışmaya katılmak çok güzel bir duygu oldu. Toplumumuzun ve ahlakımızın bozulduğu bir dönemde Allah Resulünün hayatına ihtiyacımız var. Özellikle bu minvalde Peygamber Sevdalıları Vakfı'na çok teşekkür ediyorum. Böyle bir hayırda bulunmamıza vesile oldular. Bize de nasip oldu. Biz de yarışmaya çocuklarımızla ve ailemizle birlikte katıldık. Bu yarışmaya Türkiye'deki herkesin katılması noktasında tavsiye ediyorum. Bütün aileler de katılmalıdır. Anne, baba ve çocuk herkesin katılmasını tavsiye ediyorum. Yarışmaya katılmak bizde ayrı bir heyecan oluşturdu. Dün akşamdan beri bugünü bekliyorduk." diye belirtti.

 

"Siyer Yarışması vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik"

Siyer Yarışmasına düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür eden Emin Güçlü, "Hamdolsun yarışmamız iyi geçti. Yarışmayı düzenleyenlerden Allah (Celle Celaluhu) razı olsun ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sorular biraz zordu ama ümit ediyoruz ki Allah (Celle Celaluhu) hak edene hakkını verecektir. Siyer Yarışması vesilesiyle İslam'ın önemini anladık. Peygamber Efendimizin güzel hayatını öğrendik. Sahabenin Peygamber Efendimize verdikleri desteği öğrendik ve İslam'a nasıl sarılmamız gerektiğini öğrenmiş olduk. Bu sene ilk defa yarışmaya katıldım, inşallah bundan sonra düzenli olarak katılmaya çalışacağım." diye konuştu.

"Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi anlamak için yarışmaya katıldım"

Yarışmaya katılmayanların çok şey kaybettiğini belirten Dilara Alfidan da, "Yarışmaya girme amacımız Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi anlamak, daha çok yaşamaktı. O yüzden yarışmamız da çok güzel geçti. Sorular da o kadar zor değildi. Katılmayanlar çok büyük bir şey kaybetti. Burada bulunmak dahi önemlidir. Sınava katılmak bizi çok mutlu etti. Sınav vesilesiyle hayatımıza katacağınız çok güzel nedenler oldu. İnşallah hayatımızda da uygulamaya çalışacağız. Allah (Celle Celaluhu) nasip ederse her sene katılmayı düşünüyoruz." dedi. 

"Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmememiz gerekiyor"

Okuma yazması olmamasına rağmen her sene düzenli olarak yarışmaya katıldığını söyleyen Mehmet Yılmaz da şunları söyledi:

"O'nun yaptıklarını hayatımıza tatbik edebilirsek ne mutlu bize ve bu yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik. Mekkeli müşriklerin o dönemde yaptıklarının aynısını günümüzde de yaşıyoruz. Filistin başta olmak üzere İslam coğrafyasının birçok yerinde Müslümanlar eziyet ve zulüm görüyor. İşte bundan dolayı Peygamber Efendimizin hayatını okurken neler öğrenebiliriz, hayatımıza nasıl tatbik edebiliriz, bunu öğrenmiş olduk ve yarışmaya katılmayanlara katılmalarını tavsiye ederim. Kesinlikle bu kitabı okumaları gerekiyor. En azından Resulullahın hayatını öğrenmiş olurlar. Her sene bu yarışmaya katılıyorum ve önümüzdeki senelerde de katılmayı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Her sene bu yarışmaya katılmayı düşünüyorum"

Soruların kolay olduğunu belirten Asiye Tan ise, "Bana göre sınav çok iyi geçti. Sorular kolaydı. Fazla çalışmamama rağmen yine de sınavın kolay olduğunu fark ettim. Sınava katılmamdaki amaç Allah'ın (Celle Celaluhu) rızasını kazanmak ve Peygamber Efendimizin örnek hayatını öğrenmekti. Peygamber Efendimizin hayatına dair bilgim vardı. Bu yarışma vesilesiyle de birçok bilgi daha öğrendim. Aslında sadece sınava katılmak değil, aynı zamanda öğrendiklerimizi hayatımızda yaşamamız gerekir. Ben bu vesileyle yarışmaya katılmayanların katılmalarını tavsiye ediyorum. Allah'ın izniyle (Celle Celaluhu) her sene bu yarışmaya katılmayı düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımız ve gençlerimiz bu tür yarışmalara sürekli katılmalıdır"

Her sene düzenli olarak Siyer Yarışmasına katıldığını ifade eden Kemal Altunbaş da, "Bu yarışmanın yapılması bizler için çok iyi oluyor. Bir nebze de olsa hayatından Peygamber Efendimizin örnekliğini görmemiz ve okumamız için çok güzel oluyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bu yarışmalara sürekli katılmaları gerekiyor. Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ediyoruz. Her yıl elimden geldiğince bu yarışmaya katılmaya çalışıyorum." dedi.

"Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Allah (Celle Celaluhu) razı olsun"

Siyer Yarışması ile çok güzel mesajların verildiğini belirten Müslüm Polat ise, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Allah (Celle Celaluhu) razı olsun. Bu düzenlemiş oldukları yarışma ile aslında halkımıza çok büyük mesajlar veriyorlar. 'Onu Oku, Onu Yaşa' sloganıyla da insanlara büyük bir mesaj veriyorlar. Kaybedeni olmayan bir yarışma olduğu için herkes kazanmış oldu. Ödülleri de gerçekten çok güzel olduğu için herkesin katılmasını tavsiye ederim." şeklinde konuştu.

"Bu yarışma hiç kaybedeni olmayan tek yarışmadır"

Siyer Yarışması vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğrendiğini belirten Mustafa Demir, "Allah (Celle Celaluhu) emeği geçen herkesten razı olsun. Peygamber Efendimizin örnek hayatını okuduk ve anlamaya çalıştık. Allah'ın izniyle (Celle Celaluhu) Peygamber Efendimizin yaşantısını ise hayatımızda uygulamaya çalışacağız. Bu yarışma hiç kaybedeni olmayan tek yarışmadır. Kazansak da kaybetsek de kazanmışızdır." ifadelerini kullandı.

"Çocuklarımız bu yarışma vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyor"

Siyer Yarışmasına kızının katıldığını ve özellikle çocukların bu tür yarışmalara katılmasının çok önemli olduğunu belirten Zeliha Dağtekin de, "Bu yarışmanın düzenlenmesinden dolayı çok mutlu oluyorum. Çocuklarımız imanı, dini ve Peygamberlerimizin hayatını öğreniyorlar. Bu yarışmanın düzenlenmesi de çocuklarımız açısından çok faydalı olacaktır. Her sene düzenlenmesini talep ederim. Çocuklarımız bu kitabı okuduktan sonra hayatlarında değişiklik oldu. Herkesin yarışmaya katılmasını tavsiye ederim." diye belirtti.

"Siyer Yarışmasının her sene düzenlenmesi gerekiyor"

Peygamber Efendimizi tanımanın çok güzel olduğunu belirten Mehmet Kaplan ise, Siyer Yarışmasının devam etmesini istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

Peygamberi tanımak, O'nu yaşamak ve O'nun hayatından bir şeyler almak çok güzel. Bu yarışmanın her sene yapılması gerekiyor. Türkiye genelinde herkesin bu sınava katılması, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesi gerekiyor. Peygamberin hayatını öğrenince, sahabeler gibi yaşamamız gerekiyor.

Siyer Yarışması vesilesiyle Hazreti Muhammed'in hayatının öğrenildiğini belirten Bilal Çevik, her sene düzenli olarak bu yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir