• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
​Engelli olması Siyer Yarışmasına katılmasına engel olmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siyer Yarışması, İstanbul'da yoğun bir katılımla gerçekleşti. "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganı ile düzenlenen siyer yarışmasına 7'den 70'e yüzbinlerce kişinin katılmasının yanı sıra engelli vatandaşlar da katılım sağladı.

Sınava katılan onlarca engelli vatandaştan sadece birisi olan Kevser Şahin, babası Özcan Şahin'in desteğiyle Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan İmam Hatip Ortaokuluna gelerek Siyer Yarışmasına katıldı.

Daha önceden engelli katılımcılar için özel olarak gözetmen tahsis edeceklerini belirten Peygamber Sevdalıları Vakıf yetkilileri, Özlem Narin isimli gönüllüsünü Kevşer Şahin'e yardımcı olması için gözetmen olarak görevlendirdi.

Siyer yarışması sonrasında konuşan Kevser Şahin, kardeşinin önceden kendisine Siyer Yarışmasını haber verdiğini, bunun üzerine yarışmaya katıldığını söyledi.

Şahin, "Kitap okumayı çok sevdiğim için yarışmaya katıldım. Çalışırken kitapta geçen isimlerin değişik olması sebebiyle soruları çözerken biraz zorlandım. İki defa kitabı okudum. Yarışma çok kalabalıktı. Çocuklar daha fazla katılım sağladı. Soruları çözerken vakıf yetkilileri de benim için optik formu doldurarak yardımcı oldular." dedi.

 

Kevser Şahin'e gözetmenlik yaparak optik formunu doldurmasında yardımcı olan Özlem Narin ise, "Gayretinden dolayı Kevser kardeşimizden Allah razı olsun. Peygamber Sevdalıları olarak sadece engelsiz olanların değil engelli kardeşlerimizin de yarışmaya katılmasını istiyoruz. Kevser arkadaşımız soruları çözdükten sonra optik formun doldurulmasında kendisine yardımcı olduk." diye konuştu.

Yarışmaya katılmasında kızı Kevser Şahin'e yardımcı olan baba Özcan Şahin de şu ifadelere yer verdi:

"Bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Öğrenciler için Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek, gelecek nesillerin peygamberimizi tanıması açısından çok güzel bir program olmuş. Kızımın kardeşi bu okulda okuyor. Onun haber vermesiyle yarışmaya katıldı. Kızım da liseyi dışardan (açık öğretim) okuyor.  Yarışmaya katılmak istedi biz de yardımcı olduk." (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir