• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Ödüllü Siyer Yarışması, Şanlıurfa'da 53 merkezde gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından bu yıl Türkiye genelinde 9'uncusu düzenlenen ödüllü Siyer Yarışması, Şanlıurfa'da 53 merkezde gerçekleşti.

Yarışmanın ardından duygularını paylaşan adaylar, Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür etti.

Amaçlarının Peygamber Efendimizin sünneti yaşamak ve uygulamak olduğunu ifade eden Şanlıurfalılar, yarışma sayesinde Peygamber Efendimizin hayatını bir kez daha gözden geçirdiklerini ifade etti.

Yarışma sayesinde öğrendiklerini hayatına uygulamak istediğini belirten Emine Güneş, "Bize kitap vermişlerdi, o kitabı baştan sona 2 defa okudum. Çok güzel, çok beğendim. İyi ki böyle bir yarışma yapmışlar. Yapanlardan ve destek olanlardan Allah razı olsun. En azından İslami bilgilerimizi pekiştirdik. Peygamber Efendimizi daha iyi tanıdık. İnşallah öğrendiklerimizi hayatımızda uygularız. Ben, yarışmaya girdiğim için çok mutluyum, çok sevinçliyim.  Hiçbir hediye kazanmasan bile olsun önemli değil. Olursa sevinirim, olmazsa da canımız sağ olsun. Okumam zayıf olduğu için kitabı 2 kez okudum.  İlkokul diplomasını da dışarıdan almışım. Siyer; Peygamber Efendimizin, önderimizin ve rehberimizin hayatıdır. Biz, O'nu tanımazsak ne anlamımız var ki? Bütün davamız O'nun sünnetini yaşamak ve uygulamaktır." ifadelerini kullandı.

 

İnsanların Siyer'i öğrenerek Peygamber Efendimizi örnek almayı öğreneceklerini belirten Abdullah Bebek, "Sınava diğer kaynak kitaplarla beraber çalıştım.  Sınav, benim için çok kolay geçti.  Bazı sorularda takıldım ama sonradan çözümleri aklıma geldi ve yaptım.  Ödül bekliyorum.  İnsanlar Siyeri öğrenirse Peygamberimizi örnek almaya yönelirler.  Bu sebeple de toplumumuz daha ahlaklı, edepli olur. İman açısından da daha samimi bir bağ kurmuş olurlar. Sınavın sorularını gerçekten çok güzel hazırlamışlar, çok beğendim.  Böyle bir sınav yaptıkları için çok teşekkür ediyorum.  Böyle bir sınav olduğunda insanlar hem ödül kazanmak için hem de bilgi elde etmiş olurlar, bu faydalı bir şeydir." diye konuştu.

"Bu gibi sınavların daha çok olmasını istiyorum"

Bu gibi sınavların yılda birden fazla yapılması gerektiğini vurgulayan Muhammed Emir Tuncay, "Sınav için kitabı çok okudum ve not aldım. Sayfalardan çıkabilecek soruları da kendi kafamda tasarladım. Sınavdan tahminimce umre ödülü alabilirim. Bu gibi sınavların daha çok olmasını istiyorum hatta yılda bir kerede değil, bir kereden fazla olmasını istiyorum. Böyle sınavlar oldukça dini bilgilerimiz daha da çoğalıyor ve kuvvetli oluyor.  Siyer öğrenilmelidir. Çünkü Peygamberimizi daha iyi tanımak içindir, Peygamberimizi daha iyi tanırlarsa dinlerine daha kuvvetli bağlanabilirler." şeklinde konuştu.

Sınava çok iyi hazırlandığını belirten Sümeyra Türkoğlu, "Sınav çok güzeldi ve çok iyi hazırlandım. Hediye benim için fark etmez, ne olursa olsun yeter ki Peygamberimizin hayatıyla ilgili olsun.  Sınavda birkaç yerde anlayamadığım yerleri sonradan anladım." şeklinde konuştu.

"Peygamberimizin hayatından ders çıkarmalı, sabırlı ve azimli olmalıyız"

Soruları çok beğendiğini vurgulayan Mahmut Sancar, "Sınava çok iyi hazırlandım. Birinci olursam umreye gitmeyi düşünüyorum, ikinci seçenekte laptop kazanmak istiyorum. Siyer, bizim Peygamberimizin hayatı olduğundan Peygambere ve Allah'a inananlar için önemlidir. Soruları çok iyi hazırladıkları için Peygamber Sevdalıları Vakfı'na çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yarışmanın çok iyi geçtiğini ve umre ödülü kazanmak istediğini ifade eden İlknur Çalışkan, "Ben, kitabı okuyup ailemle birlikte çalıştım. Hazreti Muhammed'in hayatıyla ilgili bir sürü sorular çözdüm ve birçok kitaptan bilgi aldım.  Sınavımda iyi geçti ve hedefim umre ödülü. Hazreti Muhammed'de bizim Peygamberimiz olduğu için onun yaptıklarını bizde yapmalıyız." dedi.

Peygamber Efendimizin hayatından ders çıkarmamız gerektiğine dikkat çeken Muhammed Furkan Doğan, "Sınavda ödül beklentim var, laptop veya umre ödülü kazanmak istiyorum. Sınavım güzel geçti. Bu kadar kolay olacağını sanmıyordum.  Evde çalışabildiğim kadar çalışıp okudum.  Sınava giren diğer kardeşlerime başarılar diliyorum.  Siyer, Peygamberimizin hayatı olduğu için O'nun hayatından ders çıkarmalı; sabırlı ve azimli olduğu gibi bizde olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Bu gibi sınavları desteklediğini ifade eden Muhammed Yunus Karacadağ, "Özellikle öğrenciler için gayet faydalı bir sınavdır. Çünkü Peygamber Efendimizin hayatını bilmemiz ve örnek model olarak almamız gerekir. Bu tür sınavları destekliyorum ve devamının gelmesini umuyorum İnşallah.  Daha önceden temel dini bilgilerimiz vardı. Bu kitabı aldım ve okudum.  Gereken yerlerde not çıkarıp ezberledim. İnşallah iyi geçmiştir, herkese başarılar dilerim." dedi.

"Siyer, Peygamberimizin hayatını anlattığı için herkes için çok önemlidir"

Siyer'in çok önemli olduğunu belirten Necmettin Seyarcı, "Sınavım çok güzel geçti. Kitabı anlayabildiğim kadar okudum ve sorularda güzeldi, kolaydı. Siyer, Peygamberimizin hayatını anlattığı için herkes için çok önemlidir." diye konuştu.

Sınavı hazırlayanlara teşekkür eden Ayşe Tek, "Sınavım iyi geçti. Sınava abimle beraber çalıştım ve umreye gitmeyi istiyorum. Birinci bölüm aklımdan çıkmıyordu, Hasan'ın dedesinin dağ evinde sınava çalıştığı bölüm aklımdan çıkmıyordu. Bu sınavı hazırlayanlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sınava kendi kendine sorularak hazırlayarak çalıştığını belirten Kübra Yakışık, "Sınavda herhangi bir ödül beklemiyorum. Sınavım çok iyi geçti. Sınava kitap okuyarak, kendi kendime sorular hazırlayarak annem ve halamdan bana sorular sormasını isteyerek hazırlandım." şeklinde konuştu.

"Peygamberimizin hayatı benim için hayatımın tamamıdır"

Peygamber Efendimizin hayatını önemsediğini vurgulayan Furkan Dinç, "Sınavım iyi geçti. Sınava çok çalıştım. Ben ve abim birbirimize sorular sorarak sınava hazırlandık. Gece gündüz demeden çalıştık. Peygamberimizin hayatı benim için hayatımın tamamıdır." dedi

Sınav sorularının kolay olduğunu belirten Ahmet Yasin Polat, "Sınavım güzel geçti, güzel bir sonuç bekliyorum.  Önce kitabı okudum sonra kitaptaki önemli yerlerin altını çizdim. Sınavı kolay hazırladıkları için Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Amacının yarışmada birinci olmak olduğunun altını çizen Nazlı Can, "Sınav çok güzel geçti.  Evde kitabı hiç bırakmadan birçok kez okudum. Kitapta önemli olan yerlerin altını çiziyordum. Hedefim yarışmada birinci olmaktır. Bu hedefime de ulaşacağıma inanıyorum. Biz bu yarışma ile başarımızı gösteriyoruz. İyi ki bu sınavı hazırlamışlar." ifadelerini kullandı.

Siyer Yarışmasına Suriyeliler de katıldı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleri ile birlikte Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyeliler de Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın ödüllü Siyer Yarışması'na katıldı. Yarışmayı hazırlayan Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür eden Suriyeliler, yarışma ile ilgili duygularını paylaştı.

Yarışmayı hazırlayanlara teşekkür eden Saraf Ali, "Sınava çok iyi hazırlandım ve sınav da çok iyi geçti. Ödül bekliyorum. İlk girdiğimden dolayı tabi biraz zorlandım. Ama önceden okulda denemelere girdiğim için o kadar da zor olmadı. Bize öğrettikleri ve yardım ettikleri için bu sınavı hazırlayanlara teşekkür ediyorum.  Kitabı 6 kere okudum ve her sayfada önemli yerleri çizerek özet çıkardım." dedi.

Kitabı bol bol okuyarak yarışmaya hazırlandığını ifade eden Ferah Alanlan, "Kolay bir sınavdı. Kitabı bol bol okuyarak çalıştım. Önceden de bu tür sınavlara girdiğim için biliyordum. Resulallah hakkında bilgiler öğrenmek için Siyer'i bilmemiz lazımdır." şeklinde konuştu.

Siyer Yarışması'nın kendileri için dini bir ders olduğunu belirten Abdullah El-Numur, "Ben Suriyeliyim.  Türkçe eğitimi aldım.  Sınavım iyi geçti ve ödül bekliyorum.  Sınavda bizim için dini derstir." diye konuştu.

Yarışma ile ilgili düşüncelerini ifade eden Gül Habeş, "Sınav biraz zor olmasına rağmen yine de soruları çözdüm. Belki sınavı kazanırım belki de kazanmam." dedi.

Ferihal Nayimi ise yarışma ile ilgili şunları söyledi:

"Sınavım iyi geçti. Sınavda Peygamberimizi öğrendim ve O'nun için girdim." (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir