• DOLAR 32.493
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2442.15
  • ...
HASTA MAHKÛMLAR İÇİN  İNİSİYATİF GENİŞLETİLMELİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Sivas olayları davasında aldığı idam cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına dönüştürülen ve 27 yıldır cezaevinde bulunan 86 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç'ın tahliye edilmesi için kamoyunda ciddi bir ses yükselmişti. Yakınları, Kılıç'ın Sivas olaylarına karışmadığı, hatta olaylar sırasında orada bulunmadığını belirtilmişlerdi. Cumhurbaşkanlığının devreye girmesiyle Resmî Gazete'de yayımlanan kararla Ahmet Turan Kılıç tahliye edildi. Ahmet Dedenin 27 yıl sonra dahi olsa tahliye edilmesi cezaevindeki diğer hasta ve yaşlılar için de umut oldu. Birçoğu suçsuz yere zindanlarda ömür çürüten mahkûmların gözü Cumhurbaşkanlığı affında. Kamuoyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diğer hasta ve yaşlı mahkûmlar için de bu inisiyatifini kullanmasını bekliyor.

YÜZLERCE AĞIR HASTA MAHKÛM CEZAEVİNDE TUTULUYOR

Çok sayıda ağır hasta mahkum cezaevinin ağır şartlarında yaşam mücadelesi veriyor. Birçoğunun ‘hastalık’ ve yaşlılık’ konusunda adli tıp raporları olmasına rağmen bu mahkûmlar cezaevinde tutulmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz aylarda cezaevindeki hasta mahkûmlar için açıklamalarda bulunan Av. Abdulgani Orhan şunları dile getirmişti; "Bugün cezaevlerinde çok ciddi sıkıntılar var. Bu sıkıntılardan birisi de hasta mahkûmlardır. Gerek adli ve gerek siyasi olsun, cezaevinde onlarca hasta mevcuttur. Hatta bazı hastalar, hastalıkları nedeniyle cezaevinde vefat etmektedirler. Bu durumlar ortadayken, özellikle ölümcül hastalıklara yakalanan tıp açısından da hastalıkları ortada olan, kendisine bakabilecek durumda olmayıp başkasının bakımına muhtaç olan şahıslar ne kadar suçlu da olsalar; bunların insan olma özellikleri göz önünde bulundurularak Cumhurbaşkanı'na verilen bu özel yetkinin işletilmesi lazım."

M. EMİN ALPSOY VE ŞEYHMUS ALPSOY BUNLARDAN SADECE 2’Sİ

Baba Mehmet Emin Alpsoy ve oğul Şeyhmus Alpsoy cezaevindeki hasta mahkûmlardan sadece ikisi. Baba-oğul hasta bir şekilde uzun yıllardır cezaevinde. İslami kimlikleri nedeniyle 28 Şubat zihniyeti ve FETÖ yargısının kumpasları sonucu müebbet hapse mahkûm edilen ve cezaevinde kanser dahil bir çok hastalığa yakalanan Alpsoy’lar adalet bekliyor. Kolon kanseri olduktan sonra birkaç kez ameliyat olan ve bağırsakları dışarı alınan, vücudunun her iki yanına bağlı torbalarla yaşayan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Şeyhmus Alpsoy (50), 20 yıldır cezaevinde tutuluyor.

"EŞİMİN HALEN CEZAEVİNDE TUTULUYOR OLMASI ZULÜMDÜR"

Şeyhmus Alpsoy'un eşi Suad Alpsoy, eşinin kolon kanseri olduğunu, birkaç kez ameliyat edildiğini, cezaevi hastanesinde adeta ölüme terk edildiğini belirterek "Eşimin halen cezaevinde tutuluyor olması zulümdür." dedi. Yardıma muhtaç halde eşinin, bir başına, havasız bir odada Sincan F1 Tipi Cezaevinin kampüs hastanesinde kaldığını söyleyen Alpsoy, eşinin kaldığı yerin, normal bir hastanın dahi kalabileceği bir yer olmadığını kaydetti. Eşinin kesinlikle cezaevi ve şu anda bulunduğu hastane ortamından çıkarılıp evde ya da daha hijyenik bir hastanede, bir bakıcının gözetiminde tedavisinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Alpsoy, aksi halde eşinin bu şartlar altında her an ölebileceğini söyledi. Eşinin bunca hastalığı bulunmasına rağmen salıverilmemesine hiçbir anlam veremediklerini aktaran Alpsoy, suçsuz yere cezaevinde tutulan eşinin bulunduğu kötü durumdan kurtulması ve kalan ömrünü ailesiyle geçirebilmesi için vicdan sahiplerine seslendi.

M.EMİN ALPSOY 73 YAŞINDA VE AĞIR HASTA

İslami kimliğinden dolayı yaklaşık 20 yıldır tutuklu bulunan ve şu an Tekirdağ 2 Nolu F-Tipi Cezaevinde oğlu Şeyhmus Alpsoy birlikte kalan Mehmet Emin Alpsoy, yakalandığı hastalığa zamanında müdahale edilmediği için zor günler geçiriyor. Alpsoy ailesi, 70 yaşındaki hasta ve yaşlı Mehmet Emin Alpsoy için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gerekli adımları atmasını ve yaşanan mağduriyete son vermesini istedi.

"KENDİ İHTİYAÇLARINI KENDİ GÖREMEYECEK KADAR HASTA VE YAŞLI"

M,Emin Alpsoy’un eşi Rabia Hanım, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan lütfen bu zulme dur desin ve bu hasta olan evladımı ve eşimi serbest bıraksın. O yakalandığında çocuğum birinci sınıfa gidiyordu. Yeni evlenen oğlum babasını doğru dürüst görmedi." diye konuştu. Cumhurbaşkanı'nın elinde af yetkisi olduğunu hatırlatan Alpsoy, "Allah için bu yetkiyi kullanarak bu hasta olan insanları cezaevinden çıkarsın. Eşim 70 yaşında, artık kendi ihtiyaçlarını bile kendisi göremiyor. Kendisine bakamıyor." ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir