• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörü Kristalina Georgieva, IMF'nin Washington'da yer alan genel merkezinde düzenlenen toplantısında yaptığı açıklamada, küresel ekonomide, özellikle de imalat ve ticaret sektörlerinde geçen yılın ekim ayına kıyasla iyileşmeler kaydedildiğini söyledi.

IMF tarafından 20 Ocak günü yayımlanan "Küresel Ekonomik Görünüm Raporu"nda dünya ekonomisinin 2020 yılında 3,3, 2021 yılında 3,4 oranlarında büyüyeceği tahminleri yer almıştı.

Kristalina Georgieva, toplantıda, Avustralya'da görülen yangınlar, Ortadoğu'daki jeopolitik gerilimler, yeni tip korona virüsü salgını ve bazı ülkelerdeki gelir eşitsizliği gibi sorunlarla karşı karşıya bulunan küresel ekonominin görünümünün geçmişe göre daha belirsiz olduğuna işaret etti.

 Yeni tip korona virüsünden kaynaklanan salgına da değinen Georgieva, gelişmeleri yakından takip eden IMF'nin, salgının ekonomiye getireceği etkileri önümüzdeki haftalarda değerlendireceğini dile getirdi.

Salgının kısa vadede Çin ekonomisine zarar getirebileceğinin altını çizen Georgieva, Çin hükümetinin ekonomik büyümede istikrarı korumak için yeterli siyasi manevra alanına sahip olduğuna inandığını sözlerine ekledi.