• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Alevi köylerine yardım yapılmadığı iddiasına ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilik açıklamasında, "31.01.2020 tarihli bir internet gazetesi haberinde; Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan'ın, Malatya'daki deprem bölgesini gezdiklerini, ancak Alevi köylere yardım yapılmadığını iddia ettiği, konuşmasında 'Ne yazık ki orada da ayrımcılığın üst düzeyde olduğunu gördük. Alevi kurumları olarak bizler sahada yıllardır eşit yurttaşlık mücadelesi verirken, depremin ardından birçok köye yardımlar yağdı ama Alevi köylerine ancak Alevi örgütlerinin gayretleri ile bir şeylerin gittiğini gördük' şeklinde ifadelerde bulunduğuna dair haber yer almıştır." denildi.

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ Sivrice Merkezli depremden etkilenen Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçeleri başta olmak üzere mahallelerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçları, muhtarlarla temas kurularak, yerinde ziyaretler yapılarak ve kendilerinin talepleri alınarak günbegün tespit edildiği ve vakit geçirilmeksizin yerine getirildiği ifade edilen açıklama, şöyle devam etti:

Malatya Valiliği olarak, depremzede vatandaşlarımızın barınma ve zaruri ihtiyaçlarının teminine yönelik yardım çalışmalarına depremin meydana geldiği gece derhal başlanmış olup, 31 Ocak 2020 tarihi itibarıyla ilimiz genelinde; 5 bin 849 barınma çadırı ve ayrıca ahırı zarar gören vatandaşlarımızın hayvanlarının barınmasına yönelik olarak bin 114 adet büyük ölçekli hayvan çadırı kurulmuştur. Vatandaşlarımızın zaruri ihtiyaçlarının karşılanması kapsamında; 6 bin 275 yatak, 11 bin 317 battaniye, 5 bin 375 ısıtıcı, 10 bin 604 paket hazır gıda, 8 bin 456 paket gıda kolisi, 6 bin 424 adet hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca bugüne kadar, Doğanyol ilçemizde 41 vatandaşımıza 205 bin TL eşya yardımı ve 48 vatandaşımıza 528 bin TL kira yardımı, Pütürge ilçemizde 74 vatandaşımıza 575 bin TL eşya yardımı ve 51 vatandaşımıza 561 bin TL kira yardımı olmak üzere toplamda 1 milyon 869 bin TL nakit yardımda bulunulmuştur.

Habere ilişkin 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu

Açıklamanın sonunda, "Bu yardımlar yapılırken vatandaşlarımız arasında kati olarak hiçbir ayrım yapılmamakta, inanç, fikir ve düşüncesi ne olursa olsun her vatandaşımız depremzedeler için devletimiz tarafından sağlanan imkânlardan azami olarak istifade ettirilmektedir. Tüm mahallelerimizde olduğu gibi Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerde de ihtiyaç sahiplerinin talepleri vakit geçirilmeksizin karşılanmaktadır. Bahse konu açıklamalarda, yardımlardan yararlandırılmadığı iddia edilen herhangi bir mahalle ve vatandaş ismi belirtilmemiştir. Söz konusu ifadeler soyut ve genel olup, tamamen gerçek dışı ve devletimizi ve kurumlarını zan altında bırakmaya yönelik iddialardır. Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapıldığı söylentisi yayarak devletimizle alevi vatandaşlarımız arasındaki gönül bağını koparmaya ve vatandaşlarımızı devletimize karşı kışkırtmaya yönelik bu açıklamaların yalan ve kasıtlı olduğu Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerde yapılacak araştırmayla ve mahalle muhtarlarıyla yapılacak görüşmelerden de kolayca anlaşılacaktır. Söz konusu internet gazetesi haberindeki ifadeleri kullanan şahıs hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur." (Mehmet Aslan-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir