• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Hem deprem hem de nafaka mağdurları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasan Şenol-DOĞRUHABER

Yıllardır eski eşlerine nafaka ödeyenlerin mağduriyeti bitmek bilmiyor. Umutlarını ikinci yargı paketine bağlayan süresiz nafaka mağdurlarının gözü mecliste. Elazığ’da yaşanan 6,8’lik deprem nafaka mağdurlarını da vurdu. İbrahim Yılbaş ve Sezai Aygün’ün evleri hasar gördü ama iki mağdur da eski eşlerine ödeyecekleri nafakayı düşünüyor.

“HAYATIM DÜZENE GİRECEK DERKEN DEPREM OLDU”

Yaşadıklarını anlatan, Yılbaş, “Evliliği sadece 5 ay sürdü ve çocuğumuz da olmadı.  Tam on yıldır eski eşime nafaka ödüyorum. İkinci evliliği yaptım ve Ankara'da oturuyordum. Eski eşime nafaka ödediğim için geçim sıkıntısı yaşamaya başladım. Bu yüzden memleketim Elazığ'ın Maden ilçesi Naldöken köyüne yerleşmek zorunda kaldım. Yaklaşık bir ay önce köy korucusu olarak göreve başladım. Tam hayatım düzene girecek derken deprem oldu. Evim ağır hasar aldı. Duvarları çatlak evde çocuklarımla beraber hayat mücadelesi veriyorum. Süresiz nafaka ile ilgili düzenlemenin bir an önce meclisten geçmesini bekliyorum.” dedi. Yılbaş, ekonomik sıkıntılardan dolayı ödeyemediği nafakalardan dolayı hapis cezasıyla da karşı karşıya.

“YETKİLİLER GELİP HALİMİ GÖRSÜN”

3 ay evli kaldığı eski eşinin evi terk ederken altınları da adlığını ifade eden Sezai Aygün, “Boşandıktan 50 bin lira nafaka borcum birikti. Durumum olmadığı için ödeyemedim. Ödeyemediğim için de cezaevine girdim. Zaten bir barkada yaşıyordum. Yetkililer gelip halimi görsün. Yaşadığım baraka da yıkıldı. Şimdi çadırda kalıyorum. Eğer ki tek kuruşluk mal varlığım var ve kasıtlı olarak ödememişsem verilecek tüm cezalara razıyım. Artık bu zulüm son bulsun. Süresiz nafakanın artık bitmesi gerekiyor. Dünyanın neresinde var böyle bir uygulama.” dedi.

“DEVLET BU MAĞDURLARIN SESİNİ DUYMALI”

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucusu İlhan Ergincan konu hakkında şöyle konuştu: “Elazığ'da oturan İbrahim Yılbaş, süresiz nafaka zulmüne rağmen elinden geldiğince çocuklarına gelecek sunmaya çalışan milyonlarca mağdur babadan sadece biri. Mağdur babamızın depremden dolayı evlerinin duvarları çatladığı için kolu kanadı kırılmıştır. Malatya'da oturan mağdurumuz ise yıkılmış evinin enkazından sağ kurtarılmıştır. Ancak nafakasını ödeyecek işi ve parası olmadığı için nafaka hapsi ile karşı karşıya kalmıştır. Devlet bu mağdurların sesini duymalı.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir