• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
ABD'nin şer planı Gaziantep’te protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgalci ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" adı altında Filistin'i imha, Kudüs'ü siyonist çeteye peşkeş çekme girişimini protesto etmek amacıyla Köklü Değişim Dergisi Gaziantep Temsilciliği tarafından bir basın açıklaması düzenlendi.

Ulu Cami'inde eda edilen Cuma namazının ardından kortej halinde toplanan Köklü Değişim Dergisi Gaziantep Temsilciliği üye ve gönüllüleri, işgalci ABD ve siyonist terör rejimini tel'in eden sloganlar eşliğinde Kırkayak Parkı'na yürüdü.

Kırkayak Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasını okuyan Köklü Değişim Dergisi Gaziantep Temsilcisi Ferhat Okur, emperyalist ABD'nin ve siyonist terör çetesinin, Filistin için kurdukları yeni komployu ve Müslümanları mukaddes beldeden tasfiye etme planlarını "barış planı" olarak lanse ettiklerini ifade etti.

Okur, “Salı akşamı ABD’nin küstah ve kıt akıllı başkanı Donald Trump ile işgalci Yahudi varlığının lideri Netenyahu, Beyaz Saray’da kameraların karşısına geçip ‘Yüzyılın Antlaşması’ dedikleri tek taraflı sözde küstah ‘Barış Planları’nı açıkladılar. Ciddiyetsiz ve lakayt tavırları ile dikkat çeken bu iki küstah, Filistin için kurdukları yeni komployu ve Müslümanları mukaddes beldeden nasıl tasfiye edeceklerini sözde ‘barış planı’ olarak açıkladılar. Bu ölümcül plan ABD Başkanı Trump’ın uzun zamandır üzerinde çalıştıkları bir plandı. Bu bağlamda Eylül 2017’de ABD büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıdı. Trump daha sonra Filistin ile siyonist varlık arasındaki çatışmanın nihai bir anlaşma ya da ‘yüzyılın anlaşması’ ile daha da ileriye taşınmasından bahsetti. Ardından damadı, başdanışmanı Kushner ile Ortadoğu Özel Temsilcisi, ‘yüzyılın anlaşması’nın propagandasını yapmak için yollara düştüler. Kushner, ABD planına destek bulmak için Şubat 2019’da birçok ülkeye ziyaret gerçekleştirdi.” dedi.

“Bu bir işgal girişimidir”

Söz konusu anlaşmanın baştan aşağı tüm maddeleri ile zillet dolu bir anlaşma olduğunu belirten Okur, “Bu necis ve ölümcül planın içeriğine bakıldığında Kudüs’ün bir bütün olarak Yahudi oluşumunun başkenti olacağı, Filistin’e de devlet olabilmek için gerekli şartları yerine getirmek için 4 yıllık bir süre tanındığı geçmektedir. Bununla birlikte işgalci Yahudi varlığı Batı Şeria’daki Yahudi yerleşim birimlerini istediği zaman ilhak ederek genişletebilecektir. Buna karşın 6 milyonun üzerindeki Filistinli mültecinin, topraklarına dönüş hakkı ise olmayacak. Mukaddes beldenin dörtte üçü Yahudilere teslim edilecek ve kalan dörtte birinde ise hiçbir tesiri ve gücü olmayan güya bir Filistin devletçiği kurulacak.” ifadelerini kullandı.

“Kudüs, Mekke-Medine gibi kutsalımızdır”

Kudüs’ün tüm Müslümanların olduğunun altını çizen Okur, “Çünkü Kudüs Müslümanların onurudur, rüyasıdır ve özlemidir. Kudüs, Mekke-Medine gibi kutsalımızdır. İslam Ümmeti olarak bizler, yapılan bu fitne anlaşmasını tanımıyoruz. Çünkü bizler, gasp Yahudi varlığı ile yapılan hiçbir anlaşmayı asla tanımıyoruz. Çünkü bizler, kutsal beldemizi işgal eden Yahudi varlığını tanımıyoruz. Ona bir devlet gözüyle bakmıyor, varlığını kabul etmiyor ve onları meşru görmüyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kudüs ve Mescidi Aksa kınama mesajları ile kurtulmaz”

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kınama mesajları ile kurtulmayacağına dikkat çeken Okur, “Bir meselenin asli çözümü, onu ortaya çıkaran unsurların ortadan kaldırılması ile mümkündür. Filistin meselesinin asli çözümü ise Yahudi varlığını mübarek Aksa topraklarından söküp atmakla mümkündür. Bunun dışındaki tüm çözüm planları beyhudedir, asla kabul edilemez. Şunu kesin olarak bilmemiz gerekir ki Kudüs ve Mescidi Aksa kınama mesajları ile kurtulmaz. İslam konferansı örgütünün yemekli toplantıları ile kurtulmaz. Birleşmiş Milletler kararlarına atıf yapmakla kurtulmaz. Yahudi varlığı ile diplomatik ilişkileri bir süreliğine askıya almakla kurtulmaz. Barış mesajları vermekle kurtulmaz. İki devletli çözümden bahsetmekle kurtulmaz. 1967 topraklarına atıf yapmakla kurtulmaz.” ifadelerini kullandı.

“Siyonist terör çetesi ile tüm ilişkileri durdurun”

Okur, “O halde buradan Müslümanların başındaki yöneticilere bir kez daha sesleniyoruz; Yahudiler ile imzalanan tüm ihanet anlaşmalarını iptal edin, ‘israil’ denilen sözde devlet ile tüm ilişkileri durdurun ve onlara hadlerini bildirecek yaptırım kararları alın. Yahudi varlığının elçilerini, konsolosluklarını ve istihbarat birimlerini ülkelerinizden kovun. Filistin meselesinin son bulması, Kudüs’ün işgalden kurtulması ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşması için Filistin topraklarından bütün Yahudileri temizleyecek orduları artık harekete geçirin. Kâfir Batı’nın kirli, şerli tüm çözüm planlarını reddedin.” dedi.

Basın açıklaması için toplanan grup yapılan duanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir