• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Osmaniye'den şer planına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Osmaniye Merkez Envaru’l-Hamit Camii’nde Cuma namazının ardından yapılan basın açıklamasıyla Emperyalist ABD Başkanı Donald Trump’ın, işgalci siyonistlerin güvenliğini merkeze alan, Filistinlileri ebediyen yurtlarından sürmeyi hedefleyen "Yüzyılın Anlaşması" telin edildi.

Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları adına basın metnini okuyan Memur-Sen Osmaniye İl Başkanı Mahmut Kahraman, ABD ve işgalci rejimin bugüne kadar başaramadığı "Büyük İsrail Projesi "ve "yok edilmiş Filistin" hayalini, şimdi de bu yolla gerçekleştirmeye çalıştığını ifade etti.

Emperyalizmin genel karakteri olan hukuku hiçe sayma alışkanlığının bu açıklamayla bir kere daha deklare edildiğini belirten Kahraman, "Yüzyılın Planı denilen içerik Filistin’in küçültülmesi, Kudüs’ün bütünüyle işgal edilmesi, Filistinlilerin vatanlarından çıkarılması hükümlerinden ibarettir. Kısaca, plan da anlaşma da soykırım, vahşet ve işgal diplomasisidir.  ABD ve israil, bugüne kadar başaramadığı büyük israil ve yok edilmiş Filistin hayalini, şimdi de bu yolla gerçekleştirmeye çalışıyor. Postalla, kanla olmadı, kravatla ve kalemle deneyelim diyorlar. Bu anlaşmayı önemseyen, irdeleyen, konuşmaya ve uzlaşmaya değer gören herkesi Filistin’in düşmanı, Kudüs’ün satıcısı, Filistinlilerin soykırımcısı olarak tanımlarız." ifadelerini kullandı.

Kahraman, "Biz Hazreti Ömer’den, Selahaddin Eyyubi’den, Yavuz Sultan Selim’den, Abdülhamid’den bize miras kalan ilk kıbleyi koruma gururunu, İbrahimi yaşayışın merkez coğrafyasını bağımsız Filistin ve Özgür Filistinliler ile birlikte devam ettirme onurunu yaşamakta ve mukaddes bir miras olarak gelecek nesillere aktarmakta kararlıyız. ABD ve israil şunu bilsin; içinde bağımsız Filistin, Özgür Kudüs ve işgal ettiği topraklardan çekilmiş israil kavramlarının ve bunu sağlayacak kuralların olmadığı hiçbir sözleşme, anlaşma ve plan; imzamıza da, rızamıza da sahip olamaz." dedi.

Amerika’nın "yüzyıllık ihanet anlaşmasını" İslam ümmetine karşı bir savaş olarak algıladıklarını belirten HÜDA PAR Osmaniye İl Başkan Osman Aslan, anlaşmayı kesinlikle kabul etmediklerini vurguladı.

Aslan, "Kanımızla, canımızla Mescid-i Aksa için Kudüs için canımızı vermeye hazırız. İslam Ümmeti bugün o hale gelmiş ki birliği, beraberliği, ittifakı bozulduğundan dolayı bugün israil ve Amerika bu şekilde serbest serbest konuşabiliyor. İstediği yasaları çıkartabiliyor. İslam Ümmeti, bugün birlik ve beraberliğini sağlamış olsaydı Amerika ve israil buna cesaret edemezdi ve bunu İslam ümmetine dayatamazdı. Biz buradan tekrar ilan ediyoruz. Kudüs İslam Ümmeti’nindir, Kudüs Müslümanlarındır. Namus-u Ekber’imizdir. Kanımızla, canımızla Kudüs’e sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Aslan, "Çağrımız, bir an önce İslam Ümmeti vahdette birleşmelidir. Aradaki tefrikayı, aradaki ihtilafları kaldırıp birlik beraberlik sağlanmalıdır. Eğer İslam Ümmeti birlik, beraberlik sağlarsa Amerika da İsrail de yok olup gidecektir." diye ekledi. (Muhsin Alakuş- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir