• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
Malatya'da depremden etkilenen hayvanlar tedavi ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Deprem sonrası göçük altında kalan hayvanları kurtaran Büyükşehir Belediyesi, yaralanan birçok hayvanı, Belediyenin Hayvan Barınma Merkezi'nde tedavi ediyor.

Depremin insanlar kadar hayvanları da olumsuz etkilediğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınma Merkezinin ücretsiz hizmet verdiğini söyledi.

"Merkezimizde yaralanan birçok hayvanın ameliyatı ve tedavileri yapıldı"

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, deprem sonrası çöken ahır enkazlarının altından birçok hayvanı kurtardığına dikkat çeken Gürkan, "Felaketin yaşandığı ilk günden beri herkesin yardımına koştuk. Büyükbaş, küçükbaş, evcil ve yabani birçok hayvanı bulundukları yerden çıkardık. Gerekli tedavilerinin yapılmasını sağladık. Bu anlamda gerek Türk Veteriner Hekimleri Birliği gerekse de Malatya Veteriner Hekimleri Odasına bağlı veteriner hekimler, ücretsiz teşhis ve tedavi yaptılar. Sahada bu anlamda önemli işler yaptılar. Tüm veteriner hekim dostlarıma teşekkür ediyorum. Bünyemizdeki veteriner hekimler de sahada canla başla çalıştılar. Merkezimizde yaralanan birçok hayvanın ameliyatları ve tedavileri yapıldı." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir