• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
Malatyalı depremzedeler: Daha önce evlerimize oturulamaz denilmişti ama bir şey yapılmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Elazığ’ın Sivrice üssü 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde Malatya’nın Doğanyol ilçesinde 4 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmış, 129 ev yıkılmış, 4 bin 474 evde de ağır hasar meydana gelmişti.

Artçı sarsıntıların sürekli yaşandığına dikkat çeken depremzedeler, korkudan gözlerine uyku girmediğini belirtti.

Yetkililere çağrıda bulunan depremzedeler, gece hava sıcaklığının sürekli eksi derecelerde olduğunu ve çadırlarda yaşamın zorluğuna dikkat çekerek, başlarını sokabilecek bir eve ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

"Artçı sarsıntılar nedeniyle tedirgin yatıyoruz"

Depremde evlerinin yıkıldığını ve annesinin enkaz altında kaldığını söyleyen İsmail Sümbül, "Annemi kendi imkânlarımızla (enkazın) altından çıkardık. Kaburga kemikleri kırılmıştı. Çok şükür durumu iyidir. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Her gece sürekli sallanıyoruz, bundan dolayı tedirgin yatıyoruz." dedi.

"2003'te iki defa evime oturulamaz raporu verildi"

Depremzedelerden Ramazan Kış, hala depremin etkisini üzerlerinden atamadıklarını ve psikolojik yönden etkilendiklerini belirterek, "O soğuk havada yalın ayak kendimizi dışarı attık. 2003'te iki defa evime oturulamaz raporu verildi. Bugüne kadar yapılmasını bekledik ama yapılmadı. En son bu depremde de içindeydik. Kendimizi dışarı zor attık. Tüm eşyalarımız evde kaldı. Korkudan içeriye giremiyoruz. Bize çadır verildi. Çadırda kalıyoruz ve gelen yardımlarla geçiniyoruz. Burada hava sıcaklığı sürekli eksi derecede. Ev ve eşya yardımı için devletten yardım bekliyoruz. Artçı sarsıntılar hala devam ediyor. Hala depremin etkisini yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"Burası fay hattının üzeri, bir an önce acil çözüm getirilmesi gerekir"

Yerlerinin fay hattının üzerinde olduğunu, yıllarca ihmal edildiklerini ileri süren Necmeddin Görger, "Sürekli sallanıyoruz. Bundan 6 ay evvel bir deprem oldu. Yüzlerce eve ağır hasar raporu verildi ama bir şey yapılmadı. Bir ay önce 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. En son depremle de her taraf yerle bir oldu. Burası fay hattının üzeri ve bir an önce acil bir çözüm getirilmesi gerekir. Yetkililerden isteğimiz, belirli yerlerde tek katlı evlerin yapılmasıdır. Çünkü şu anda yüzlerce insan evsiz durumda. Çadır, yemek, içecek sıkıntımız yok. Çok şükür hepsini veriyorlar. Ev ihtiyacından başka bir sıkıntımız yok. Dün gece yine deprem oldu. Bundan dolayı tedirginiz ve doğru dürüst uyuyamıyoruz." dedi.

"Başımızı sokacak sağlam bir eve ihtiyacımız var"

Deprem anında elektriğin kesildiğini, can havliyle kendilerini dışarıya attıklarını belirten Hıdır Özer, "Çok şükür ev üzerimize çökmeden kendimizi dışarı attık. Depremden bu yana gözlerimize uyku girmedi. Allah (Celle Celaluhu) yardımcımız olsun. Allah'a (Celle Celaluhu) şükür bir eksikliğimiz yok. Bize çadır verildi, sobamızı yakarak ısınıyoruz ama başımızı sokacak sağlam tek katlı bir eve ihtiyacımız var. Artçı sarsıntılar gece üst üstte oluyor. Eşyalarımız içeride ama ev üzerimize çökecek korkusuyla çıkaramıyoruz. Deprem anında televizyon başka bir tarafa fırladı ve patladı. Şu anda da evimiz yavaş yavaş yıkılıyor." diye konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir