• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep’teki STK’lar: Kudüs bütün Müslümanların ortak meselesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’teki STK’lar, dünyanın sömürgeci ve emperyalist gücü ABD’nin Başkanı Donald Trump ve işgalci terörist Netanyahu’nun imzaladığı  "Yüzyılın Utanç Planı"nı ile ilgili kararına tepki göstermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Öğle namazı sonrası Çınarlı Camii yanındaki Yeşilsu Parkı’ndaki Şehitler Abidesi’nde düzenlenen basın açıklamasında emperyalist ABD ve işgalci Siyonistler tel’in edildi.

Basın açıklamasında vatandaşlar sık sık tekbirler getirerek, "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun israil", “Kudüs Bizim Canımız” ve “Kudüs Müslümanlarındır” sloganları attı.

Halkın yoğun katılım gösterdiği basın açıklamasını platform adına Cihan-Der Gaziantep Şube Başkanı Uğur Taşdemir okudu.

“Bu antlaşma hiçbir şekilde kabul edilemez”

Taşdemir, “Yüzyılın Anlaşması’ adını verdikleri ve meşru Filistin devletinin dışlanarak hazırlanan bu antlaşma hiçbir şekilde kabul edilemez. Mevcut sorunları büyütmekten başka hiçbir işe yaramayacağını peşinen ifade ediyor ve tek taraflı ve uygulanabilme şansına asla sahip olmayan bu sözde anlaşmayı Gaziantep Gönüllü Kuruluşları olarak protesto ettiğimizi ifade ediyoruz. ABD Başkanı tarafından kullanılan "Kudüs bölünmeden İsrail’in başkenti olarak kalacak" ifadeleri talihsiz olduğu kadar, tarihi ve bölgesel gerçeklere de taban tabana zıt ve tahrik edici ifadelerdir. Trump’ın aynı toplantıda yaptığı açıklamalar; gerçeklerle bağdaşmayan, kandırma, aldatma ve göz boyamadan öteye geçmeyen, ayakları yere basmayan ifadeler olarak tarihin utanç sayfaları arasındaki yerini almıştır.” dedi.

“Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir”

Kudüs’ün, peygamberlerin mukaddes şehri olduğunu, yıllardır kan ve zulüm ile beslenen siyonistlerin başkenti olamayacağını vurgulayan Taşdemir, Mirac’ın mukaddes kapısı olan Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Çünkü Peygamber Efendimizin ifadesiyle, ‘Mescid-i Aksa, yeryüzünde Kâbe’den sonra inşa edilen ikinci mabettir.’ Kudüs bütün Müslümanlar olarak bizim için Selahaddin Eyyubi’nin rüyası, Kanuni Sultan Süleyman’ın mirâsı ve Sultan Abdülhamid Han’ın davasıdır.” ifadelerini kullandı.

“Bu antlaşma Filistin halkının aleyhinedir”

Kudüs'e yönelik ABD ve işgalci, istilacı, siyonistler tarafından izlenen politikalar ve adım adım işgale yönelik sergilenen maksatlı hareketlerin asla kabul edilemeyeceğini söyleyen belirten Taşdemir, şöyle devam etti:

“Trump'ın ‘Yüzyılın Anlaşması’ diye nitelendirdiği sözde barış planı, tamamen 'işgalci israilden yanadır ve Filistin halkının aleyhinedir. İşgal edilmiş Filistin topraklarını Müslümanlar için bir cehennem haline getirerek, israil için bir cennet oluşturma şansına hiç kimse sahip değildir. Orta Doğu’da gerçek, kalıcı ve adil bir barış, israilin işgal ettiği Filistin topraklarından tamamen çekilmesi, vatanlarından sürülmüş milyonlarca Filistinlinin geri dönmelerinin ardından yapılacak eşit ve adil müzakereler ile sağlanabilecektir.”

Müslümanlara Kudüs’e sahip çıkma çağrısı

 “Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Umman gibi bazı İslam ülkelerinin yöneticilerinin bu büyük çirkinliğe ve zulme destek vermeleri, bazı ülke yöneticilerinin de tepkisiz kalmalarını şiddetle protesto ediyoruz” diyen Taşdemir, “Bu ülkelerin Müslüman halklarının, kendilerini yöneten kişilerin aksine, bu zulüm ve ABD-İsrail işgal politikalarına destek vermediğini ve vermeyeceğine bütün kalbimizle inanıyoruz. Her bir Müslüman, Kudüs davasına sahip çıkmalı, işgalden ve siyonist zulmünden kurtuluncaya kadar büyük İslam Kumandanı Selahaddin Eyyubi’nin ‘Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim’ sözlerini hafızasına nakşetmelidir. Bu duyarlılık tam olarak oluştuğu zaman Kudüs bu zulüm ve işgalden kurtulacak ve yeniden hür ve saadetli günlerine kavuşacaktır.” şeklinde konuştu.

“Kudüs bütün Müslümanların ortak meselesi ve kırmızı çizgisidir”

Kudüs’ün özgür Filistin'in başkenti olduğunu ve hep öyle kalacağının altını da çizen Taşdemir, “Aklı başında hiçbir Müslüman Trump ve Netanyahu’nun birlikte dayatmak istediği böyle saçma ve zorba bir kararı kabul edemez. Biz Gaziantep Gönüllü Kuruluşları olarak Kudüs’ün, bütün Müslümanların ortak meselesi ve kırmızı çizgisi olduğunu ifade ediyor, dayatma ve zorba yaklaşımların asla kabul edilmeyeceğini, bu davanın sonuna kadar takipçisi olduğumuzu ve mazlum Filistin halkı ile beraber olduğumuzu bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyoruz.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir