• DOLAR 32.204
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2408.222
  • ...
İşgalci ABD Başkanı Trump'ın şer planına Viranşehirlilerden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ABD Başkan Trump’ın Kudüs'ü siyonizmin başkenti yapma kararına tepki gösteren vatandaşlar, şer kararı tanımadıklarını belirterek, Kudüs'ün Müslümanların olduğunu vurgulayarak, Müslümanların birlik içerisinde ortak hareket etmeleri gerektiğini söylediler.

Kudüs İslam âleminin ilk kıblesi olduğunu söyleyen Mehmet Mahsum Alkan, "Kudüs Müslüman âleminin kıblesidir. Kudüs, İslam tarihinden bu yana Müslümanlarındır. Bugünden sonra da öyle devam edecektir. Kudüs ne Trump'ın ne işgal çetesinin ne de Avrupa’nındır. İslam âlemi olduğu  müddetçe Kudüs bizim başkentimiz göz nurumuz ve İslam âleminin ilk kıblesidir. Biz Müslümanlar olarak Kudüs’ü israillin başkenti olarak kabul etmiyoruz. Bizim kanımız ve ruhumuz Kudüs’e fedadır. Bizler onların almış olduğu kararları kabul etmiyoruz." dedi.

Müslümanların birlik içerisinde ortak hareket etmelerini gerektiğini vurgulayan Mehmet Sayhan, “Bu işgal kararına karşı bizler Filistin’in yanındayız. Trump’ın söyledikleri bizim için geçersizdir. Kudüs Müslümanlarındır ve öyle kalacaktır. Buna karşı Müslümanların birleşmesi gerekirken ne yazık ki Müslümanların parçalanması bizleri özüyor. Bazı sözde İslam ülkeleri Trump’a destek olmaları bizi çok üzüyor. Müslümanlar birleşmeli ve birleşmedikçe de ABD Başkan ve siyonizm çeteleri bu gibi girişimlerden vazgeçmeyeceklerdir." ifadesini kullandı.

İslam ülkelerin liderlerinin işgal kararına karşı çıkmaları gerektiğini vurgulayan Menderes Karaaslan, "Bütün Müslümanların ABD Başkanı Terörist Donald Trump’ın Kudüs için verdiği karara karşı durmaları özellikle de İslam ülkelerin liderleri tepki göstermeleri lazım. Bizler sesiz durduğumuz müddetçe ABD ve siyonist çetesi hunharca ve barbarca istedikleri her şeyi yapacaklardır. Bu karara karşı Müslümanlar olarak da sesiz kalmamamız lazım. Neymiş, 'Kudüs israillin başkentiymiş' diyorlar oysa İsraillin başkenti cehennemin dibidir. Biz bunu o şekilde biliyoruz başkada yeri yoktur." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Müslümanların uyuduğunu söyleyen Sinan Yaşar, "Kudüs var olduğunda beri Müslümanlarındır vermiş oldukları kararları ben buradan kınıyorum. Bu gösteriyor ki Müslümanlar uyuyorlar. Eğer Müslümanlar uyumamış olsaydı ABD ve siyonist çeteleri bugün bu kararı vermezlerdi. Kudüs Müslümanlarındır, bizim ilk kıblemizdir. Müslümanlar olarak sahip çıkmamız lazım. Kâfirlerin ellerine bırakmamamız lazım." dedi.

"ABD ve israillin vermiş olduğu şer kararı tanımıyoruz" diyen Kadir Akdemir, "Kudüs Filistin’in başkentidir. israillin ve ABD’nin orada işi yok. Bütün Müslümanlar olarak el ele verip, bu çirkin karara karşı çıkacağız. Bütün Müslüman ülkeleri bir araya gelmesi gerekir. Güç birliğiyle bu sıkıntıyı def edebiliriz. Tek başımıza bir şey yapamayız. Birlik olmadığı müddetçe ileriye gidilmez. Bir an önce toparlanıp bir birliktelik sağlanıp bu karara karşı durmamız lazım." dedi.

"israil" diye bir devlet tanımadığını söyleyen İsrafil Koyu ise, "israil diye bir devleti tanımıyorum ki başkenti olsun. Ben buna şiddetle karşıyım ve bütün Müslümanların da buna karşı durmaları lazım." ifadelerini kullandı.  

İşgalci ABD Başkan’ın Kudüs'ü siyonizmin başkenti yapma kararına tepki gösteren Mahmut Sar ve Mehmet Sürücü ise, "ABD ve israillin verdiği kararına karşıyız. Çünkü Kudüs Müslümanlarındır. Bütün Müslümanların buna karşı tepkilerini dile getirmeleri ve sahip çıkmaları lazım. Kudüs kıyamete kadar Müslümanların olabilmesi için Müslümanların sahip çıkması lazım. Bizler buradan kahrolsun ABD ve israil diyoruz." diye konuştular. (Sabri Acet-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir