• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
'Yüzyılın Antlaşması'na MHP’den de tepki geldi.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Amerika’nın Kudüs’ü zapt etme planına sert tepki gösterdi.

Bahçeli 'Yüzyılın Antlaşması' diye yutturulmaya çalışılan zulüm planı, inanç ve insan haklarına büyük bir saygısızlık, karşı saldırı ve sabotajdır" dedi.

İşte açıklamanın satırbaşları

“ABD Başkanı Trump'ın İsrail Başbakanı Netenyahu'yla 28 Ocak 2020 tarihinde alkışlar ve gülücükler eşliğinde açıkladığı sözde barış, gerçekte ise batış planının hiçbir hukuki, ahlaki ve vicdani temeli yoktur”

*Oldu bittilerle İsrail'in fiili hâkimiyet alanı kağıt üstünde genişletilirken Kudüs'ün ve Filistin'in hayat damarları kesilip kopartılmaktadır. ABD-İsrail komplosunun yerleşik ve genel geçer Birleşmiş Milletler kararlarıyla uluslararası hukukun temel normlarına, herkes için bağlayıcı ilke ve esaslarına bütünüyle aykırı ve ters olduğu tartışmasız bir gerçektir.

*Binlerce kilometre uzaklıkta Filistin'in ve Kudüs'ün kaderine ambargo koymaya, Müslümanların kutsallarına suikasta teşebbüs eden ABD-İsrail vandallığını çok net olarak telin ediyor, lanetliyoruz.

*Bilinmelidir ki, Kudüs inancımızın namusu, İslam'ın nigehbanı, dinlerin, kültürlerin ve medeniyetlerin buluşma ve kucaklaşma nirengidir. Mescid-i Aksa Miraç Mucizesinin kutlu yadigârıdır. İstanbul neyse Kudüs odur, Mescid-i Haram ile Mescid-i Aksa arasındaki bağ asla koparılamayacaktır.

*Kudüs'ü terk etmek demek Haçlı emellerine boyun eğmek, asırlar boyunca devam eden tarihsel ve barbar hesaplara teslim olmak demektir. Bunun da mümkünü yoktur. İslam toplumlarının bir ve beraber olması gereken, tek ses, tek nefes halinde bulunması mecburiyet arz eden bugünkü insanlık döneminde,  hakkımıza sahip çıkamazsak şerefimizi kaybedeceğimiz herkes tarafından iyi bilinmelidir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir