• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bilek Mahallesi depremzedeler için topladıkları yardımları Umut Kervanı'na teslim etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep'in Şehitkâmil ilçesinin Bilek Mahallesi (Güreniz Köyü) sakinleri, Elâzığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçerek yardım seferberliği başlattı.

Köy camisinde toplanan yardımlar, Gaziantep Umut Kervanı yetkililerine teslim edildi.

Yaşanan deprem felaketiyle alakalı köy muhtarı, cami imamı ve köy sakinleri bir açıklama yaptı.

 

Toplanan yardımlar hakkında konuşan Bilek Mahallesi Muhtarı Durmuş Kılıç, "Dün geceden itibaren başlayıp sabaha kadar yardım toplandı. Elimizden geldiği kadarıyla karınca kararınca mahallemizdeki vatandaşlarımız da Elâzığ depreminden dolayı elinden geleni imkânı seferber etti. Bunun için yardımda bulunan bütün vatandaşlarımıza ve vakıfların hepsine çok teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar." dedi.

Bilek Mahallesi'nde cami imam hatipliği yapan Sait Ramazan Demir, "Elâzığ depremini Gaziantep'te de belirgin bir şekilde hissettik. Biz, depremi kendi ailemizden insanların başına gelmiş bir olay gibi hissettik ve duyduğumuz ilk günden itibaren evleri yakılan vatandaşlarımız için 'neler yapabiliriz' diye düşündük. Böyle bir istek var içerimizde. Tabi ki cemaatimizden de halkımızdan da bize böyle bir talep gelince 'Hocam biz yardım yapmak istiyoruz, battaniye yardımı yapmak istiyoruz, yardımcı olabilir misiniz' dediklerinden dolayı biz de Umut Kervanı yöneticileri ile iletişime geçtik. Onların vasıtasıyla halkımızdan gelen bu yardımları, Elâzığ depreminde evleri yıkılan vatandaşlarımıza ulaştıracaklar Allah'ın iziyle. Yardım toplandı, halkımız ve vatandaşımız daha fazla yardım etmek istiyor. Lakin orada gıda ve battaniye ihtiyacı acil olduğundan dolayı bir an önce ulaştırmak için Umut Kervanı'na başvurduk. İnşallah yardım etmek isteyen vatandaşlarımız olursa biz elimizden geleni yapmak isteriz, yine aracı olmak isteriz ve vesile olmak isteriz." ifadelerini kullandı.

Bilek Mahallesi'nde ikamet eden Davut Karakuş, "Elazığ'daki depremden dolayı vatandaş olarak görevimizi yapmak ve yardımcı olmak istedik, duyarlı olmak istedik. Elimizden gelen yardımı yapmak istedik ve yapmaya çalıştık. Vatandaşlarımız evsiz kaldılar, onlara yardım edilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden İbrahim Deniz ise şu ifadelere yer verdi:

Köyümüz, depremzedelere karşı yapmış olduğu yardımları ellerinden ne geliyorsa azda olsa çokta olsa yaptı. İnşallah yardımlara devam edeceğiz. Bir sıkıntı ve bir yardıma ihtiyaçları olduğunda biz onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Allah yardımcıları olsun. Biz de tedbirimizi almak zorundayız. Deprem olduğunda sokağa ve geniş alanlara çıkılması gerekiyor. Zor durumda kalanlara Allah yardım etsin.

Gaziantep Umut Kervanı Derneği Başkanı Mustafa Özaslan, teslim aldıkları yardımları en kısa sürede Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla depremden dolayı mağdur olan vatandaşlara ulaştıracaklarını bildirdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir