• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
Gaziantep'te yerli nükleer molekül üretimi yatırımı yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gür, 2019’u üniversite penceresinden değerlendirip, önümüzdeki süreci değerlendirdiği basın toplantısı öncesinde Elazığ ve Malatya’da meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı, yaralılara geçmiş olsun dileklerini sunarken ABD’nin Kudüs ile ilgili tavrı konusunda da, “Kudüs İslam dünyasının kalbi ve Filistin devletinin başkentidir. Kudüs meselesi yalnız Filistinlilerin meselesi değildir Müslümanların ve vicdanı olan tüm insanların ortak mukaddes şehridir.” dedi.

Geçtiğimiz ay itibarı ile Nükleer Tıp Görüntüleme Merkezi’nin Türkiye’nin en yoğun çalışan görüntüleme merkezi haline geldiğini, bu merkezde kanser yayılımına bağlı olarak ortaya çıkan kemik ağrılarının tedavisinde kullanılan Lu-177 EDTMP maddesiyle tedavinin yapıldığını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Gür, “Bu yolla son 6 ayda 100 hasta tedavi edildi. Merkezimiz, Türkiye’nin bu alanda akıllı molekül uygulaması yapan tek merkezi durumunda. Bu tedavi dünyada sadece birkaç ülkede yapılmaktadır. Tedavisi pahalı olduğu için bölgemizdeki üniversitelerin uygulamadığı Tiroid kanserli hastaların tedavisini üniversitemizde yapıyoruz. Türkiye’de en gelişmiş son teknoloji PET-BT ve SPECT - BT cihazları alındı. Bu sayede 200 kiloya kadar obez hastalarının MR’ı hastanemizde çekilmeye başlandı.” dedi.

Nükleer ilaç tedarikini sağlamak için altyapı oluşturmak üzere sunulan akıllı molekül üretimi projesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 32 milyon TL ödenek sağladığını açıklayan Prof. Dr. Gür, “Bu projeyle proton hızlandırıcı tesis kurarak medikal sanayide önemli bir üs olmayı hedefliyoruz. Projemiz dünya çapında büyük ilgi gördü. Uluslararası ünlü firmalar, ortaklık kurmak için bize tekliflerle geldiler. Bunları değerlendiriyoruz. Proje hayata geçtiğinde ürettiğimiz akıllı moleküller ile hem kendi hastalarımızı tedavi edeceğiz hem de dünyanın birçok ülkesine satarak ülkemize çok yüksek döviz girdisi sağlayacağız. Hastanemizin Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi faaliyete geçirildi. Çocuk Kardiyoloji Ünitesi birçok şehirde ve üniversitede yapılmayan invazif girişimleri yapıyor. Organ nakli konusunda büyük ilerleme kat edildi. Son 9 ayda, 8’i Sağlık Turizmi kapsamında yurt dışından gelen hastalar olmak üzere 100 ün üzerinde kişiye böbrek nakli yapıldı. Kornea naklinde Türkiye’de ilk birkaç merkez arasına girdik. Karaciğer nakilleri devam ediyor. 250 Yataklı Çocuk hastanesi binamızın inşaatıyla ilgili engeller ortadan kalktı ve inşaat hızla sürüyor. Muhtemelen önümüzdeki eylül ayında hizmete girecek. Çocuk bölümleri taşınınca, ana binamız da fiziki olarak rahatlayacak. Türkiye’nin en kapsamlı İnme Merkezi hastanemizde hizmet veriyor. Bu merkezimizde hem Gaziantep hem de bölge illerinden gelen binlerce hasta tedavi edilerek ölümden ya da sakat kalmaktan kurtarılmıştır." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir