• DOLAR 34.301
  • EURO 37.503
  • ALTIN 2926.875
  • ...
`Van Milletvekilleri Sınıfta Kalmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Seçimde tek aday olan ve güven tazeleyen Orhan Özdek, Van`da açıklanan imar planını eleştirerek, "Maalesef Van`ın imar planı dördüncü sınıf bir imar planıdır" dedi.

"Van Şuanda Yine Köykent Konumundadır"
Özdek, "Van, Cumhurbaşkanımızın onaylamış olduğu kanunla resmen büyükşehir belediyesi oldu. Fakat fiziki olarak büyükşehir oldu mu? Hayır. Çünkü Van şuanda yine köykent konumundadır. Van yine sağlıklı bir kent hayatını yakalamamış durumdadır. Yine caddelerdeki çamurlarla, tozlarla, sağlıksız yollarla, yetersiz park ve bahçeleriyle, trafik sıkıntılarıyla, yetersiz olan ışıklandırmasıyla, bozuk alt ve üst yapısıyla tamamen karşı karşıyadır. Bizler istiyorduk ki gelişmekte olan iller gibi Van`da da bu gelişmelerin olmasını arzu ederdik" şeklinde konuştu.

"Her İki Partinin de Milletvekilleri Sınıfta Kaldı"
Her iki siyasi partinin milletvekillerinin sınıfta kaldığını belirten Başkan Özdek, "Milletvekilleri, Van için yeterince çaba göstermemiştir. Van şu anda sahipsizlikten yakınmaktadır. Özellikle imar konusunda bizleri yalnız bırakmaları, bizlere yeterli kadar dinlemeleri sesimizin Ankara`ya ulaşmasında yardımcı olmamaları bunu ortaya koymuştur. Merkez İmar planları da açıklanmıştır ancak daha öncede ifade ettiğimiz gibi bu planın zararı yararından çok daha fazladır" dedi.

Toplantı yapılan oylama ve yıllık faaliyet raporunun açıklanmasıyla son buldu.
(Murat Dalgın-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir