• DOLAR 34.268
  • EURO 37.418
  • ALTIN 2920.018
  • ...
Başörtülüye Yetki Belgesi Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gıda Mühendisleri Odası`nda son olarak yaşanan olaylar başörtüsünden duyulan rahatsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi. Gıda Mühendisleri Odası başörtülü bir bayan mühendisin fotoğrafını gerekçe göstererek, “sorumlu müdürlük yetki belgesi” talebini geri çevirdi. Oda, mühendise “başı açık fotoğraf getirmelisin, kurallar böyle” dedi.
GMO yetkilileri skandal uygulamayı savunarak, kamu işlerinde başörtülü fotoğrafın kabul edilebileceğine dair bir yasa bulunmadığını söylüyor.

İLK AYIPLARI DEĞİL

Bu olay Gıda Mühendisleri Odası`nın ilk ayıbı değil. Daha önce de Gıda Mühendisi olarak iş bulan Nimet Güngör`ün başvurusu başörtülü fotoğraf verdiği gerekçesiyle reddedildi.
Güngör`ün üyeliğinin kabul edilmemesine gerekçe olarak “kılık kıyafetinin Türk devriminin ilkelerine uymaması, başörtüsünün kişiyi tanımayı zorlaştırması” gösterildi.

“TAM BİR YOBAZLIK”

AK Parti Bayburt Milletvekili ve aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Bünyamin Özbek, yaşanan olayları tam bir yobazlık olarak değerlendirdi.

Kendisinin de Ziraat Mühendisleri Odası`na üye olduğunu belirten Özbek, “Eğer bu iddialar doğru ise üyeliğimi iptal ettirip istifa edeceğim” dedi.

 Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir