• DOLAR 34.213
  • EURO 37.421
  • ALTIN 2924.421
  • ...
Roboski`de Hükümet Sessiz kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Roboski katliamının yıldönümü nedeniyle dernek binasında düzenlenen basın açıklamasını Van İsra Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İsra-Der) adına Faruk Yıldırım okudu.
 
Neyin Ortaya Çıkmasından Korkuyorsunuz?
Yaşanan olayın üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen olayın hala aydınlatılmadığını belirten Yıldırım, "Kimlerin bu katliamı yaptığı, F-16 uçaklarıyla kimin vur emri verdiğini kamuoyu hala bilmemektedir ve sorumlular ortaya çıkarılmadı. Bir yıl geçmesine rağmen, insan hakları meclis komisyonu hala suskun sessizliğini korumaktadır. Güya Yargıtay`ın gizlilik kararı varmış. Buradan sormak isteriz ki, bombanın seri numarası, F-16`nın pilotu ve bu pilota emri veren komutan çok açık belli iken, neyi gizliyor veya neyin ortaya çıkmasından korkuyorsunuz?" dedi.
 
Hükümet Hep Sessiz Kaldı
Yaşanan olayda hükümetin sessiz kaldığını söyleyen Yıldırım, "Hükümet ise bu olay karşısında hep sessizliğini korudu, yaptığı tek şey, ailelere tazminat vererek katliamın üstünü örtmek istedi. Bir özür dileme gereği bile duyulmadı. İsrail terör devletinin Mavi Marmara olayında 9 kardeşimizi şehit ettikten sonra, karşılığında vereceği para Hükümeti ve Müslümanları tatmin etmediği gibi üstelik buna karşılık Hükümet, İsrail`in yaptığı bu vahşete karşılık nasıl şart olarak özür istiyorsa, işte Uludere`de katledilen kardeşlerimizin ailelerine de para teklifinden önce özür dilemeliydi" ifadelerine yer verdi.
 
Olayın Ankara Dehlizlerinde Kaybolmasına Göz Yummayacağız
Genelkurmay ve hükümetin olayı aydınlatması yerine üstünü kapatmayı tercih ettiğini ifade eden Yıldırım, "Bir yıl geçmesine rağmen, katliamla ilgili gözaltına alınan, yargılanan ve tutuklanan tek bir kişi dahi yok. Bu Ülkenin savcıları yok mu? Neden bu olay hakkında suskun kalmayı tercih ediyorlar? Bu katliamın üzeri ne kadar örtmek istense de bizler, bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız ve olayın Ankara dehlizlerinde kaybolmasına göz yummayacağız" dedi.
 
Yıldırım son olarak "Bizler Ağrı, Zilan, Dersim katliamlarını kitaplarda okuyarak öğrendik. Ama Roboski katliamını, bizzat yaşadık, gördük ve şahit olduk. Bir kez daha Uludere katliamını kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah`tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına da Rabbimizden sabır diliyoruz" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir