• DOLAR 34.242
  • EURO 37.389
  • ALTIN 2928.632
  • ...
Katliamın Sorumluluğu Hükümette
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Roboski katliamının birinci yıl dönümü nedeniyle Özgür Der İstanbul Fatih`te bir eylem gerçekleştirdi. Fatih Postanesi önünde gerçekleşen eylemde bir konuşma yapan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, aradan geçen zamana rağmen katliamın faillerinin halen bulunamamasına dikkat çekti.

 

Kaya, Roboski`de yaşanan olayın üzerinden bir sene geçmesine rağmen olayın faillerine ulaşılamamasının öncelikli sorumlusunun Hükümet olduğunu belirterek, bu insanlık suçunun ve katliamın hesabının mutlaka sorulması gerektiğini söyledi.

 

Sorumlular Yargılanasın

Hükümetin, `Artık fail-i meçhuller olmuyor` şeklindeki övünmesinin Roboski olayıyla tezat oluşturduğunu söyleyen Kaya daha sonra, \"Adaletin sağlanması için bu katliamın faillerinin yargı önüne çıkarılması ve mağdurlardan özür dilenmesi gerekir, Yaşanan zulme karşı çıkmanın Müslüman olmanın bir gerekliliğidir. Roboski katliamını istismar edenler var. Bir yıldır bu meseleyi dile getiren bazı kesimlerin insani bir durumdan söz edemeyecek kadar milliyetçilik bataklığında bulunanlardır. Yaklaşık 2 yıldır Suriye`de yaşanan mezalime hiçbir ses çıkarmayan, Başbağlar`da yaşanan katliamı aradan geçen 20 yıla rağmen dillerine almaktan imtina edenlerin Roboski konusuna insani yaklaşmaları mümkün değildir\" ifadelerini kullandı.

 

Çözüm Adalet ve Kardeşlikte

Masum insanların kanına giren ve bu eylemlere ses çıkarmayanların Roboski`de insan hakları havarisi kesildiğini belirten Kaya, \"Hükümet karşıtı bir konumlanışa girmelerinin hiçbir tutarlılığı yok! Katliamın yaşanmasının temelinde Kürt sorunu yatmaktadır. Milliyetçilikten kaynaklanan bir sorunu aynı kirliliği yücelterek gidermek mümkün değil. Milliyetçi olanlar kardeş olamaz. Sorunun çözümü ise adalet ve kardeşlikte yatmaktadır\" dedi.

 

Açıklamanın ardından Roboski Kardeş Halklar İçin Yeni Bir Bataklık Olmasın, adıyla Başbakanlığa bir mektup gönderildi. (Mehmet Erkan Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir