• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Yeni yönetmelikle basın kartları iptal edilen gazetecilerin mağduriyeti devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Daha önce basın kartı sahibi olan bazı gazeteciler, basın kartlarının yeni yönetmelik çıktıktan sonra iptal edildiğini belirtmiş, yeni yönetmeliğin geriye doğru işletildiğini ve hukuka aykırı hareket edildiğini açıklamıştı.

Tartışmalar sürerken, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından açıklama yapmış, basın kartlarının iptal edildiği iddialarını yalanlayarak değerlendirme sürecinin devam ettiğini belirtmişti.

Sosyal medya hesabında, Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığınca basın kartına yönelik tüm işlemler, Basın Kartı Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirildiğini, başvuruların ardından değerlendirme süreci, basın kartının itibarını ve saygınlığını koruyacak şekilde titizlikle yürütüldüğünü ifade etmişti.

Altun, başvuru sahibinin Basın Kartı Yönetmeliğinde belirtilen "basın kartı verilecek kişilerde aranan şartları" taşıyıp taşımadığını tespit etmek üzere derinlemesine araştırmalar yapıldığını, bu süreçte, teknik kriterlerin yanı sıra başvuru sahibinin gerçekten mesleki faaliyet icra edip etmediği, herhangi bir terör örgütüyle bağlantılı olup olmadığı, mahkûmiyet kararı ya da meslek onurunu zedeleyici tutumları gibi çeşitli kriterler göz önünde bulundurulduğunu belirtmişti.

Mevcut durumda değerlendirme süreci devam eden kartlarla ilgili basın kartına yönelik henüz neticelenmemiş yenileme başvuruları hala aktif olduğunu, herhangi bir iptal durumu söz konusu olmadığını ve özellikle bazı medya kurumlarında çalışanların kartlarının iptal edildiği iddiası kesinlikle gerçek dışı olduğunu sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Basın mensubu bazı gazeteciler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Basın kartlarının iptali ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamaların yaşanan uygulamalarla örtüşmediğini, yeni yönetmeliğin geriye işletildiğini ve basın kartlarının iptal edilme kararının kaldırılmadığını belirtti.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan HÜDA PAR Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ise bazı gazetecilerin basın kartlarının iptaline tepki göstererek "Basın mensuplarının basın kartları, kimi yönetmelik ve genelgeler gerekçe gösterilerek iptal edilemez, edilmemelidir. Hiçbir yönetmelik; kanun ve yasaların üstünde tutularak insanların hak edişlerinin önünde engel gerekçesi olarak görülmemelidir. Yanlışta ısrarın anlamı yoktur." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir