• DOLAR 32.339
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2240.783
  • ...
3 bakandan Elazığ depremiyle ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sivrice merkezli depremin ardından Elazığ'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kriz Masasından bilgi aldı.

Elazığ Sivrice merkezli deprem, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Tunceli, Samsun, Tokat, Çorum, Sivas, Niğde, Kayseri Kırşehir, Trabzon, Ordu ve Giresun'da da hissedildi.

Son durumla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, şöyle konuştu:

Malatya'da depremden etkilenen bölgelerde göçük altında kimsenin yok. Elazığ'da 30 vatandaşı arama-kurtarma çalışmalarının sürüyor. Elazığ'da 405, Malatya'da 148 vatandaşın yaralanarak hastanelere getirildi. Malatya'da 5 spor tesisi, 15 okul, 2 kütüphane, 7 pansiyon ve tüm kamu misafirhaneleri depremden etkilenen vatandaşların hizmetine açıldı. Malatya'da 5 bin kişinin kalabileceği bir konteyner kent var. 97 artçı deprem oldu.

Malatya'da depremden etkilenen bölgelerde göçük altında kimsenin olmadığını söyleyen Soylu, "Elazığ'da 405 vatandaşımız yaralanmak suretiyle hastanelere müracaat etmiş veya bizim sağlık ekiplerimiz tarafından hastaneye getirilmiştir. Malatya'da ise 148 vatandaşımız hastanelere sevk edilmişlerdir. Malatya'da 3 ağır yaralımız var, Elazığ'da 2 ağır yaralımız var. Toplam 5 ağır yaralımız mevcut durumda." açıklamasında bulundu.

Soylu, sosyal medyadan asılsız paylaşımlarla vatandaşları provoke edenler hakkında yasal işlem yapılacağını vurguladı.

İçişleri Bakanı Soylu "Malatya'da 5 bin kişinin kalabileceği bir konteyner kent var. İnsani yardımların tamamı AFAD'ın koordinasyonu altında gerçekleştirilecek." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'da 2'si kalp krizi olmak üzere 13 kişinin Malatya'da ise 5 kişinin hayatını kaybettiğini 553 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bakan Murat Kurum ise Elazığ'da 5, Malatya'da 25 binanın yıkıldığını belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir