• DOLAR 32.482
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2420.09
  • ...
AFAD deprem bölgesindeki son duruma ilişkin açıklamada bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AFAD'tan yapılan açıklamada, "İlk belirlemelere göre, Elazığ'da 8 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmıştır; Malatya'da ise 6 kişi hayatını kaybetmiş, 45 kişi yaralanmıştır." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, "Elazığ İl AFAD ekipleri şehir merkezinde yıkılan binalara müdahale etmektedir. Maden ve Sivrice'de yıkılan binalar olduğu bilgisi alınmıştır. Elazığ ve çevre illerde arama tarama çalışmaları devam etmektedir." denildi.

Elazığ Havaalanının çalışır durumda olduğu, haberleşme şebekesinde ise herhangi bir kesintinin meydana gelmediğinin belirtildiği açıklamada, güncel durumda elektrik ve doğalgaz hatlarında herhangi bir sıkıntının yaşanmadığına vurgu yapıldı.

Tüm çevre illerden bölgeye karayoluyla ulaşımın sağlanabildiğinin belirtildiği AFAD açıklamasında, "Deprem sonrasında tüm iller ve birlikler teyakkuz haline geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı başta olmak üzere tüm afet ve acil durum yönetimi merkezleri (AADYM) aktif hale geçirilmiştir." denildi.

Açıklamada, "Çevre illerden toplamda 493 arama-kurtarma personeli bölgeye sevk edilmiştir. AFAD Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Kahramanmaraş, Mardin ve Muş lojistik depolarından bölgeye 1.689 çadır, 1.656 yatak ve 9.200 battaniye sevk edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

AFAD'tan deprem bölgesindeki "hasarlı binalara girmeyin" uyarısı!

Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerektiği yönünde uyarıda bulunan AFAD açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi:

"Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır.

Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir